Op een likje na

De wingerd begint rood te kleuren, nog een paar weken en de blaadjes beginnen te vallen. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat er nu vanonder komt, kaal zal het zeker zijn tot de nieuwe blaadjes weer komen.

Vanmorgen eerst mijn grijze blik, op een paar likjes na, leeggemaakt. Die likjes heb ik nog nodig voor een reepje kit dat Joop ook vanmorgen vernieuwde, dus dat moet nog even drogen.

Halfverwege onze wandeling werd het alweer bewolkt, daarvoor scheen de zon nog heerlijk, vandaar dat er ook erg veel fietsers onderweg waren denk ik. Wij waren net aan het begin van het fietspad op een moment dat er alleen maar fietsen met mandjes met hondjes erin voorbij kwamen. De hondjes werden dan aan het begin van het fietspad uitgeladen en mochten ook even los. We hebben netjes gewacht tot ze uit het zicht waren, oftewel de bocht om.

Heel veel boeren verkopen tegenwoordig sierfruit aan de weg, maar deze heeft zich toegelegd op de bijzondere vormen geloof ik, ze zien er leuk uit en hebben ook begeleiding nodig bij het groeien.

Dat is ook wel het leuke van deze tijd, sommige dingen staan nog volop in groei en bloei, terwijl de rest al aan het aftakelen is.

Mooi hè.

Didi heeft een mooie nieuwe lichtgevende riem, met het oog op de komende donkerte.

Ria Woensdag 10 September 2014 at 7:14 pm | | Standaard

zes reacties

klaproos

mooi didi dan val je op:-)
mooi ook die kalebassen ria

klaproos, (URL) - 10-09-’14 20:22
Thérèse

Ja, heel mooi die roos. Van dat sierfruit ben ik niet zo’n liefhebster. En Didi is kennelijk heel blij met haar lichtgevende riem, ik zie het aan haar vrolijke snuit.

Thérèse, (URL) - 10-09-’14 20:41
tineke

Wat een grote kalebassen,zo groot heb ik ze nog nooit gezien.
Mooi cadeau hoor Didi,zo kan je vrouwtje je mooi volgen in het donker!

tineke, - 11-09-’14 00:55
Sjoerd

Mooi dat sierfruit. De herfst laat zich door het mooie weer toch niet meer tegenhouden…

Sjoerd, (URL) - 11-09-’14 07:44
hanscke

Ja het is tijd voor sierfruit en het is tijd voor een bolchrysant. Ga ik komende dagen regelen.

hanscke, (URL) - 11-09-’14 20:13
Jan K. alias Afanja

Fijn dat je dat grijze blik zo goed als leeg hebt gemaakt, we hadden vandaag ineens wat zon tussen de laatste wolkenplukjes door. :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 11-09-’14 21:43
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.