Bjoetifoel dee

Deze bloem was klaar om met volle teugen van de komende mooie dag te gaan genieten net als ik en dat is prima gelukt!

Janny en Freek kwamen weer even langs. Freek bracht eerst een bezoekje aan de kapper. Als eigenaar van 27 kruinen en erg weerbarstig haar, heeft hij al vele kappers versleten, maar sinds kort is hij erg blij met zijn nichtje.

We dronken koffie en wandelden door de polder met z'n allen. Voor mij altijd heerlijk, een feest van herkenning met mijn zus. Wij zijn samen alleen over, verder geen directe familie meer, een neef en een nicht moeten er nog ergens zijn, maar verder niet.

We halen herinneringen op. Ik weet dan weer dat we van onze opa altijd geld kregen met nieuwjaar en zij dat onze moeder geld in tasjes deed, daar weet ik dan niets meer van. Een ander heeft een ouwe sok, onze moeder had tassen. Ze vond het ook erg leuk om ze te kopen. Niet zo heel vaak hoor, ze wist zich te beheersen, maar als ze dan een nieuwe had kon ze daar bijna kwijlend over praten en eraan ruiken, dat moesten wij dan ook doen, "ruik eens hoe lekker! .... echt leer!"

Leren jasjes en schoenen, daar was ze ook gek op. Nu ik er zo over nadenk hadden we eigenlijk best een modebewuste moeder. Rokjes en truitjes, ze maakte alles zelf.

Nu ja, het was weer erg gezellig op deze prachtige dag.

Janny had ook een nieuwe coupe, maar die heeft nog haar oude vertrouwde kapster, niets mis mee als het goed bevalt. Het staat haar wel veel beter vind ik, beetje korter.

Nadat ik ze had uitgezwaaid het duivenhok verder afgemaakt en inmiddels zijn de duifjes ook weer thuis.

Ria Woensdag 17 September 2014 at 6:56 pm | | Standaard

negen reacties

Thérèse

Een prachtige dag was het sowieso. En jij lekker genieten van het bezoek en speciaal met je zus. Echt heel fijn, Ria.

Thérèse, (URL) - 17-09-’14 20:48
joke

LEUK!!!

joke, - 17-09-’14 20:48
Sil

Gezellig hoor,..menig man is jaloers op die bos met zoveel kruinen :)

Sil , - 17-09-’14 21:59
Sjoerd

Een mooie dag, ik heb ook genoten…

Sjoerd, (URL) - 17-09-’14 22:05
tineke

Hier ook een prachtige dag,ik heb er volop van genoten.

tineke, - 17-09-’14 22:42
Renesmurf

ja, zo ervaart iedereen alles altijd anders, maar als het alleen maar leuk en pret is, en dan speelt het weer ook nog zo lekker mee, dan is het leven goed! Zeer goed!

Renesmurf, (URL) - 17-09-’14 23:21
Margo

Mijn vader zei ook altijd dat we moesten ruiken aan het heerlijke nieuwe leer van zijn nieuwe schoenen! Ik heb dat overgenomen, ik ruik ook altijd aan leer. :-D Het was inderdaad een warm dagje!

Margo, (URL) - 18-09-’14 00:01
Wieneke

Het is heel fijn als je samen herinneringen kunt ophalen. Ik doe dat ook vaak met mijn zus.

Wieneke, (URL) - 18-09-’14 10:59
Jan K. alias Afanja

Vooralsnog rijgen de mooie septemberdagen zich moeiteloos aaneen, wat zullen we met zijn allen moeten wennen als het straks echt herfstweer is …

Jan K. alias Afanja, (URL) - 18-09-’14 21:17
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.