Verslag

Na eindelijk weer eens een fatsoenlijke nachtrust want een uurtje of vier per nacht en de rest draaiend doorbrengen breken je op den duur toch wel op, deed ik een rondje door de grijze polder.

De kauwtjes kauwden er vrolijk op los, wat zouden ze elkaar toch altijd te vertellen hebben...

Daarna een kop pomknolletjessoep, jawel Joop deed ook een kopje mee al was het niet van harte.

Ik ging nog even de tuin in, voor een paar foto's, maar van het één komt dan altijd weer het ander en zodoende deed ik ook nog wat opruimwerk, winterklaar maken zeg maar. ook al kan veel daarvan ook in het voorjaar hoor, misschien zelfs nog beter.

De spirea bloeit en een hortensia die nu pas op gang komt, maar toch kijk ik dan liever naar de komende knopjes dan dat spul dat er eigenlijk niet meer hoort te zijn in november.

Joop ruimt op, doet de post en is vanavond alweer naar een vergadering. Hij neemt de voorzittershamer van de duivenvereniging over.

De reisverhalen komen nog niet erg los. Miriam kwam even gedag zeggen en in de vijf minuten die ze er was wist ik al meer dan ik tot dan toe gehoord had.

Daarna zag ik de foto's, misschien vraag ik ook niet genoeg. Ik stelde voor dat hij een beknopt verslag op mijn weblog zou plaatsen, maar dat vindt hij moeilijk want hij kan niet typen zegt hij.

Nu stel ik eigenlijk voor dat jullie maar eens vragen wat je weten wilt, maakt niet uit wat en dat we daar dan misschien wat foto's bij zoeken en dat we op deze manier tot een soort kort verslag komen aangevuld met wat ik intussen te weten ben gekomen en dat zal dan niet gelijk morgen zijn, maar wel binnenkort, is dat wat?

Fotootjes van Rita en Rabin komen sowieso.

Ria Donderdag 06 November 2014 at 6:46 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

zeventien reacties

Ina

Ja, mijn broertje is nooit zo spraakzaam geweest.

Ina, - 06-11-’14 19:57
Sjeu

Welkom thuis Joop interview ;)

- Was de tocht wat je ervan had verwacht? – Er was in die tijd in Nepal een enorme sneeuwstorm waar ook veel doden zijn gevallen en mensen die vermist zijn geraakt, heb je daar ook last van gehad? – Wat is het meest indrukwekkende wat je deze reis hebt meegemaakt? – Is er iets wat je een volgende keer anders zou doen? – Leuk dat je Rabin en Rita mee uit eten hebt genomen, hoe gaat het met hen en hun familie? – Omdat je inmiddels zoveel mensen daar kent, je respect en vertrouwen hebt opgebouwd na al die jaren en op de hoogte bent van hun gebruiken en rituelen wordt je in gebieden toegelaten die de gemiddelde toerist nooit te zien zullen zijn heb je ook heel veel kennis over dit mooie vriendelijke volk. Ik mocht dit jaar in de foto albums kijken en was zeer onder de indruk. Zit het in de planning om bv. deze waardevolle kennis te delen met bv. volsmuseum Leiden of zou je een boek over je ervaringen willen schrijven? – Wat heb je het meest gemist van thuis toen je daar was?

ps. Fijn dat je weer veilig terug bent!

Sjeu, - 06-11-’14 20:19
ria

Kijk daar heeft een mens wat aan :-D

ria, (URL) - 06-11-’14 20:26
joke

Ik snap je wel hoor Joop…Maar Ria ik snap jou ook….;))

joke, - 06-11-’14 20:32
ria

Geen vragen Joke? Over het eten ofzo? :-D

ria, (URL) - 06-11-’14 20:39
joke

O ja zeker weten!! Joop nog receptjes opgeslagen? Mijn dank zou groot zijn…haha

joke, - 06-11-’14 20:49
Thérèse

Is het moeilijk om gesprekken te voeren, waarschijnlijk alles in het Engels Joop?
En hoe zijn de mensen daar gekleed?

Zo. Sjeu heeft al zo veel gevraagd, ha ha. Als mij nog wat te binnen valt, kom ik hier terug.

Thérèse, (URL) - 06-11-’14 21:15
Brillie

Toch gen last van de overgang? Gna… slaap je overdag nog veel dan?

Brillie, (URL) - 06-11-’14 21:59
hanscke

Je hebt de tent achtergelaten omdat deze lek was. Heb je hinder van de regen ondervonden? Hoe groot was de groep met wie je op pad was of was je alleen?
Dit was niet de eerste keer dat je er was, is het nu anders nu je een beetje weet wat je verwachten kunt? Wat heeft dit keer de meeste indruk op je gemaakt?
Ria is dit wat? Ik ben heel nieuwsgierig naar zijn verhalen en misschien roept een antwoord juis meer vragen op.

hanscke, (URL) - 06-11-’14 22:19
John

De enigste vraag die ik nu kan bedenken is, ga je nog een keer?
Ik ben zelf ook niet zo’n prater dus ben solidair met Joop :D

John, (URL) - 07-11-’14 10:04
Margo

Hoe zijn de weersomstandigheden tijdens de tocht geweest? Zijn er enge beesten? Wat trekt je aan in die tocht, hoe beleef je het?
Verder zijn er al veel vragen gesteld, dus hier kan Joop wel verder mee denk ik. :-) Misschien kun jij het opschrijven Ria, als Joop moeite heeft met typen?

Margo, (URL) - 07-11-’14 13:41
Jan K. alias Afanja

Jongens, jongens, jongens … laat Joop nou eerst even rustig een paar dagen acclimatiseren, dan komen de sterke verhalen vanzelf op gang (hoop ik …).

Jan K. alias Afanja, (URL) - 07-11-’14 15:09
Ina

Een paar wijntjes erin en de verhalen rollen eruit :-0

Ina, - 07-11-’14 18:49
aargh

Ja ik ken dat van indrukwekkende tochten, waar moet je beginnen met vertellen, het is teveel. Ik hoop dat Joop ook foto’s gemaakt heeft onderweg, tijdens de tocht. ik zou er heel graag wat van zien. Dan komen de verhalen erbij vast ook vanzelf, desnoods dicteert hij en typ jij.

aargh, (URL) - 07-11-’14 19:06
marlies

vroegen de mensen daar niet wat je met al die doeken ging doen en als je ze hebt verteld hoe het zit, wat vonden ze daar dan van?

marlies, - 07-11-’14 20:50
marlies

en ja natuurlijk ben ik wel benieuwd naar wat je daar zoal te eten krijgt als ingewijde vreemdeling, en als dat erg anders is dan thuis waarom is dat daar dan wel acceptabel?;-))

marlies, - 07-11-’14 20:53
ria

:-D

ria, (URL) - 07-11-’14 21:11
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.