Hier en daar een bui

We gingen maar even met de auto naar het strand voor een stukje onder de paraplu, want wind was er niet.

Didi vond het best en we speelden wat met een plastic flesje.

Voor de rest dronken we thee en aten pepernootjes.

Gelukkig had Joop een hoop te vertellen.

Dag 7 uit het dagboekje van Joop 25-10-2014

Vanmorgen was het steenkoud, ik denk net boven het vriespunt. Dus na vertrek om 7.30u heb ik 2 uur in deze kou gelopen omdat de zon niet doorkwam, geen pretje. Het was ook best nog wel veel op en neer, meer dan ik dacht. Chhertung en de rest van de vallei is zowat uitgestorven nu. De meeste mensen en het vee zijn naar beneden naar hun winterverblijf. Ik denk dat nog 20% aanwezig is.

Er zijn wel overal nieuwe mooie huizen bijgebouwd. Ze verdienen hier veel geld met het fokken van vee en de opbrengst in mei, juni en juli van een soort rups. Opbrengst NepR. 1.0000.000/kg. Het is een mooi gebied om door te lopen. Kwam nog een Belg tegen uit de buurt van Brussel met een gids, zonder tent en voeding. Zwerven hier al 14 dagen rond van plaats naar plaats, maar nu op weg naar huis.

Aangekomen in Dorpathan bij een winkeltje gewacht op de porters. Daar ook de laatste 2 foto's afgegeven. Ze kenden de mensen en nu maar hopen dat zij de foto's ook krijgen. Daar was ook een jonge man die ons uit nodigde bij hem in huis wat te nuttigen een rond stuk brood en een schaaltje met vlees, wat groente en stukjes aardappel met daarbij een groot glas appelcider, zelfgemaakt. Het was lekker ook de cider, maar wel veel cider, maar ja je moet het wel opdrinken. Nou die voelde ik wel even zitten na 6 dagen geen alcohol. Maar flink doen net of er niets aan de hand is.

Nu zitten we op een campplaats van het nationaal park. Mooi uitzicht maar de lucht wordt steeds meer bewolkt en ik hoor ook al onweer. Als dat maar goed gaat want volgens mij is de tent nu zo lek als een mandje, want zowat van alle afgeplakte gestikte naden laat de tape los.


17.00u En het bleef niet droog, een flinke hagelbui en onweer. Ik zit nu met mijn handschoenen aan te schrijven, dus koud.. Ik heb besloten om morgen af te dalen naar een andere mooie plek. Hier zijn bijna geen mensen meer en het is koud. Dus het traject wordt of in 6 stappen of rustdag op een andere plaats. Eerst nog een koude nacht. Ik neem er maar een neut op.

Oh ja en dit deden we ook nog... :-D


Ria Zondag 16 November 2014 at 3:41 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , , ,

negen reacties

Thérèse

Is Joop dan niet wat laat in het seizoen vertrokken? Omdat het steeds zo koud is en er bijna geen mensen meer zijn?
Mooie foto van Didi met dat zand op haar neus!

Thérèse, (URL) - 16-11-’14 18:41
Sjoerd

Wat een tocht, ik hoop maar dat het afzien opweegt tegen het genieten…

Sjoerd, (URL) - 16-11-’14 20:32
Joop

Het was wel wat laat maar normaal heb je in die tijd prachtige blauwe luchten en goed zicht. Nu was door de orkaan in India het weer in de hele regio van slag en daardoor eerder koud dan anders. De kik voor een berg beklimmer is altijd om op de top te staan of iets te bereiken waarvan je van te voren weet dat het heel moeilijk zal zijn.

Joop, - 16-11-’14 21:44
Renesmurf

Gezellig, lekker binnen zo met al die regen buiten. En dan na een wandeling de spannende verhalen lezen.

Renesmurf, (URL) - 16-11-’14 22:37
John

Hier was het weer echt een beetje waardeloos. Maar ook even er uit geweest.
Maar net boven het vriespunt was het hier nog niet. Joop is alvast gewend voor als het zover is.

John, (URL) - 17-11-’14 09:46
Jan K. alias Afanja

Als ik Joop zijn verslag zo lees, dan stelt zo’n druilerig dagje als we hier gisteren hadden niets voor. Maar ik vond het maar niets.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 17-11-’14 12:00
tineke

Hier regende het de hele dag dat maakt het zo koud.
Maar we mogen niet mopperen als ik zo het verslag van Joop lees voor hem was het afzien daar.En zeker in zo’n lek tentje,brr.

tineke, - 17-11-’14 14:26
hanscke

Joop heeft dus wel een neutje in zijn bagage. Mogen we ook weten wat voor een type neutje? En het zal vast niet veel zijn , want het is wel bagage.

hanscke, (URL) - 17-11-’14 21:39
ria

Dat vroeg ik me ook al af Hanscke… volgens mij heeft hij geen neutjes in zijn bagage…

ria, (URL) - 17-11-’14 21:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.