Plannen

Een dag later dan vorig jaar was er vandaag de eerste anemoon en ik hoop dat dat betekent dat we weer net zo'n prachtige zomer krijgen als vorig jaar.

Ik scharrelde wat in de tuin. Om te beginnen heb ik eerst de teilen met water die een hele winter klaar stonden leeggegooid en opgeruimd, de plannen zijn veranderd, tenminste mìjn plannen.

Marleen heeft een poel en daar heb ik ook al aan gedacht. Gewoon de folie eruit en maar zien wat ervan komt. Het is ook minder onderhoud en daar moeten we toch naar toe. Geen zuurstofplanten, geen lelie, geen vissen, waterloop weg en een bankje van de stenen maken zodat ik rond de poel kan lopen en halfverwege even uit kan rusten. Didi kan er lekker in zwemmen als er tenminste water in staat...

Joop twijfelt nog en wil eerst nog kijken of we nog een lek vinden... maar die staat 's zomers niet naar die stomme algen te vissen en waterplanten uit te scheppen, want die dingen groeien als kool. Hij (de vijver) moet in elk geval eerst leeg.... echt he-le-maal leeg.

Ik had het warm gekregen van het gesjouw en deed zodoende toen ik ging wandelen te weinig aan, geen wanten geen sjaal, geen trui, wel een jack, maar dat bleek gewoon te weinig want ik kreeg het koud zodat ik mijn rondje maar wat ingekort heb.

Ria Vrijdag 27 Februari 2015 at 6:00 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

acht reacties

Margo

Mooi, die ganzen. Ben benieuwd wat er van komt, van je poel. Is het niet een beetje afhankelijk van de grondsoort, of het water snel wegsijpelt? En ga je dan steeds water aanvullen?

Margo, (URL) - 27-02-’15 19:00
ria

Nee dat is juist de bedoeling van niet. Ik denk dat het ‘s winters best hoog zal staan, maar ‘s zomers bij weinig regen misschien droog, misschien dan af en toe eens wat vullen.

ria, (URL) - 27-02-’15 19:22
Thérèse

Het lijkt mij een goed idee, die poel. Jij had er veel werk mee en het lijkt mij best mooi.
Ik hoop ook dat die anemonen gelijk krijgen en wij weer zo’n heerlijke zomer krijgen.

Thérèse, (URL) - 27-02-’15 19:57
Sjoerd

Ik stem ook voor zo’n mooie zomer… Ik heb het nodig voor de tuin.

Sjoerd, (URL) - 27-02-’15 20:57
Renesmurf

De vijver, dat moet deze zomer dan goedkomen! En zo smurfen we voort.

Renesmurf, (URL) - 27-02-’15 22:57
John

Laten we het hopen Ria, dat we weer zo’n mooie zomer krijgen. Die ganzen heb je er mooi op staan!

John, (URL) - 28-02-’15 10:05
Dorenda

Ha die Ria….. Wat een plannen, als je de “poel” zo diep maakt dat je op het grond water zit, moet het toch goed komen…;)

Dorenda, - 28-02-’15 11:25
Jan K. alias Afanja

Plannen zijn er om bij te stellen, zeg ik altijd maar.
Ik help je hopen dat het lukt om om zo een ‘natuurlijke’ poel te vormen, maar ik heb zo mijn twijfels …
De foto’s van de overvliegende ganzen zijn weer erg mooi.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 28-02-’15 15:19
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.