Busje komt zo?

Nu zo ongeveer drie jaar geleden begon ik met af en toe eens de bus te nemen, vooral richting Renesse en dan weer terug lopen beviel prima!

Toen ik vanmiddag langs de bushalte liep keek ik eens even naar de nieuwe busregeling waar zoveel over te doen is en ja het is nogal een verandering. De bus rijdt tegenwoordig rondjes, 's morgens linksom via Noordgouwe richting Zierikzee en 's middags rechtsom, via Serooskerke ook naar Zierikzee. 's Avonds na zes uur geen enkele bus meer.

Als ik dus 's middags naar Zonnemaire zou willen moet ik eerst naar Zierikzee via Serooskerke, daar een kwartier wachten en dan naar Zonnemaire. Als ik naar Renesse wil moet ik eerst naar Duin en Strand lopen voor lijn 104, dan ben ik al een kwartier onderweg.

Vooral gericht op de schoolgaande jeugd dus, die eigenlijk gewoon hoort te fietsen net als ik vroeger. Waar zijn de gezonde Hollandse jongens van stavast? De ouden van dagen moeten zich maar zien te behelpen met een belbus?? Ik ga nog maar eens ergens een petitie tekenen, want dit lijkt natuurlijk nergens naar.

Deze knop overwinterde in de garage en gaat nu gewoon gezellig open.

Ria Zondag 01 Maart 2015 at 4:08 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

acht reacties

Jeanne

Jammer, het zal wel een bezuinigingsmaatregel zijn, maar wel lastig. Ik heb geen rijbewijs, dus als ik niet fiets of wandel ben ik ook afhankelijk van het OV. Ik heb hier nog geen klagen, maar ik zal geen slapende honden wakker maken.

Jeanne, (URL) - 01-03-’15 17:24
joke

Vergeleken met hier…..mogen jullie nog niet mopperen…. ;))

joke, - 01-03-’15 20:31
Marijke

Groot gelijk Ria! Een regelmatig rijdende bus hoort toch gewoon bij de basisvoorzieningen, zeker voor ouderen!

Marijke, (URL) - 02-03-’15 09:25
Jan K. alias Afanja

Tja, ook op het Friese platteland gaat de afbraak van het openbaar vervoer gestaag door. Er zijn steeds meer dorpen waar je op een dag wel naar toe kunt reizen, maar je kunt pas de volgende dag weer met de bus terug … ;-(

Jan K. alias Afanja, (URL) - 02-03-’15 12:23
Sjoerd

Kun je zelf geen gebruik maken van de belbus…

Sjoerd, (URL) - 02-03-’15 12:31
ria

Dat vind ik dan weer teveel gedoe Sjoerd, dan vraag ik wel of Joop me even brengt. Ik kan nu wel ook naar de Schelphoek, zo heb voor mij ook elk nadeel weer Ijn voordeel. Ik heb net een meisje gered dat aan de verkeerde kant van de weg op de bus naar zierikzee stond te wachten. Maar ik mag toch hopen dat de chauffeurs daar zelf ook op letten.

ria, (URL) - 02-03-’15 14:28
hanscke

Precies, de belbus vind ik ook zo’n gedoe. Dan laat ik mij ook wel even brengen. We doen het ook wel zo, met de ene auto naar het startpunt, lopen naar huis en dan met de tweede auto de andere weer ophalen.

hanscke, (URL) - 02-03-’15 20:35
aargh

Balen! En je kunt er op rekenen dat mensen nu nog minder de bus pakken juist omdat de dienstregeling zo slecht is, nog even en de hele boel wordt opgeheven. Ik vraag me wel eens af of die ontwikkeling ooit nog eens omkeert, als de brandstof opraakt of onbetaalbaar wordt of zo.

aargh, (URL) - 03-03-’15 09:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.