Gewichtige en andere zaken

Eerst weer een paar uur in de tuin en daarna een wandeling. Op het fietspad kwam ik een plastic flesje tegen en omdat ik toch nog een zak in mijn tasje had besloot ik het laatste stuk nog maar wat afval te verzamelen, want ik had al gezien dat er alweer behoorlijk wat lag..

Precies hetzelfde stuk als twee weken geleden en dan praten we over TWEE kilometer, het witte plastic is niet mijn zak, maar een lange sliert plastic die al dagen aan een boom hing, iemand had het er nu wel omheen gebonden zodat het niet verder kon waaien.

Onder de konijntjes is zo te zien ook weer myxomatose uitgebroken, zo zielig altijd en ik weet dan ook niet goed wat ik ermee aan moet. Deze heb ik maar gewoon laten zitten, die zat in een bebouwde kom en ik hoop dat iemand daar wel van wanten wist.

Ik ging nog wel even langs de dierenarts voor vlooien en teken druppels maar die waren op, er was nog wel een pil, een soort snoepje dat ze gewoon op moest eten. Voordeel is wel dat niet heel de vacht weken onder de vette vlekken zit. Hopelijk werkt het net zo goed, de prijs was er wel naar...

Achteraf denk ik dan dat ik het van dat konijn ook even had moeten zeggen, ik heb geen idee of ze daar iets mee doen, maar dat vergeet ik dan weer.

Didi heb ik nog wel even gewogen, ze was wat aangekomen en dat moeten we niet hebben, even een beetje minderen.

Ria Maandag 13 April 2015 at 6:33 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , , ,

tien reacties

Laurent

Ach, dat arme konijn.

Laurent, - 13-04-’15 19:35
Floyd

Mixomatose is moeilijk te genezen. In een domein hier een beetje verder zijn alle konijnen gestorven aan mixomatose. Wel zielig als je de beestjes zo ziet en je kan er niks aan doen.

Floyd, - 13-04-’15 20:30
joke

Myxomatose is de natuur die overpopulatie sorteerd….

joke, - 13-04-’15 20:33
Thérèse

Je zou toch denken dat die myxomatose een keertje ophield, maar nee, het is er nu al zo lang. En het gaat kennelijk maar door.
En volgens mij heeft niet de natuur maar de mens dit verschrikkelijks ooit uitgevonden én gebruikt.
Maar jij doet een goed werk met die rommel op te pikken.
Groetjes!

Thérèse, (URL) - 13-04-’15 21:41
Renesmurf

Hou me op de hoogte van die pilletjes, want Quandy heeft ook niet echt iets wat goed is tegen vlooien en teken, af en toe komen ze nog voor.

Renesmurf , (URL) - 13-04-’15 23:09
John

Die pillen lijken me handig inderdaad. Want teken willen we niet hebben.
Ja die konijntjes. Het is zielig maar wij kunnen er weinig aan doen. Aan plastic wel maar we zijn maar met een kleine groep die rapen Ria.

John, (URL) - 14-04-’15 09:05
Jan K. alias Afanja

Goed werk om die rommel op te ruimen, als je eenmaal begint, dan heb je op sommige plaatsen zomaar een plastic tasje vol troep. In een buurgemeente hebben een paar oudere mannen er een dagtaak van gemaakt om rotzooi in het buitengebied op te ruimen. Ik zal ze binnenkort eens eren door er een foto van te maken.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 14-04-’15 11:17
Sjoerd

Op deze wijze roeien die konijnen zichzelf nog eens uit.

Sjoerd, (URL) - 14-04-’15 12:00
hanscke

Ik vind dat ook een heel zielig gezicht. Ik ken iemand die zo’n konijn dan dood maakt, hij zegt dit te doen om het leed van het konijn te verzachten. Ik wilde het nooit zien als ik met hem was. Onze honden krijgen Advantic tegen teken vlooien. Een paar druppeltjes in de nek. Werkt erg goed.

hanscke, (URL) - 14-04-’15 17:46
ria

Ja als ik het zou kunnen zou ik hwt ook doen, ze hebben veel pijn en gaan onherroepelojk dood

ria, (URL) - 14-04-’15 20:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.