Zaterdagse noot

Hier plantte ik drie nootjes en hier kwam er eentje boven. Die pot heeft de hele winter dan weer hier gestaan, dan weer daar, soms veel te nat, dan zette ik hem weer een tijdje onder een afdak en soms dacht ik dat ik hem maar weg moest gooien maar niet gedaan natuurlijk, want wie gooit er nou een notenboom weg.

De afgelopen weken bekeek ik het stokje eens zo af en toe, er zat nog weinig leven in, maar dat was bij de grote ook zo.

En nu, warempel, er komt een blad!

Nou die wil ik nog weleens groot zien worden hoor. Een paar dagen geleden zei ik dat we eigenlijk nog nooit een kastanje hadden gehad en dat ik er misschien toch nog eens eentje moest planten. Toen was er 's avonds in het nieuws dat de kastanjes ziek zijn, dus dat wordt hem niet, het wordt is een noot!

Vanmiddag was ik ook nog even het tuincentrum voor wat krabbenscheer voor in de vijver. Ik vroeg ook nog naar een zonnebaars, maar die mogen niet meer verkocht worden omdat ze schadelijk zouden zijn.

Het was inmiddels droog geworden dus deden we ook nog een rondje. Het is druk overal, waar je ook loopt auto's met Belgen en Duitsers, op het fietspad fietsers, het is weer gedaan met de rust. Volgende week Pinksteren en dan daarna rollen we zo langzamerhand het seizoen weer in.

Ria Zaterdag 16 Mei 2015 at 6:54 pm | | Standaard

vier reacties

Thérèse

Krabbenscheer is prachtig. Ze staan bij ons in de wateren in het Streekbos. In het najaar vissen ze er een heleboel uit, dat zal wel nodig zijn. En ze bloeien ook leuk. Succes!

Thérèse, (URL) - 16-05-’15 19:57
John

Een notenboom, dat lijkt me ook wel wat, maar nemen die niet veel plek in?

ot: je recept komt er aan moest ik zeggen, maar je moet heel even geduld hebben.

John, (URL) - 17-05-’15 09:55
ria

Die van mij nog niet John. Maar ik geloof niet dat ze erg groot worden hoor.

ria, (URL) - 17-05-’15 10:57
hanscke

Krabbenscheer ken ik niet. Ik denk nog met veel plezier aan vorig jaar terug, toen wij ook een van die vele toeristen waren. Het was toen toch wel wat beter weer. Ons appelboompje uit de pit ontstaan is nu bijna een meter, maar heeft nog niet gebloeid.

hanscke, (URL) - 17-05-’15 14:31
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.