'De wind in de heeste'

Fijn gewandeld dankzij de wind en het rotweer, het was alsof ik op wolkjes liep, want zelfs wandelen gaat de ene keer beter dan de andere hoor.

Ik heb vanmiddag heel de tijd zitten zoeken naar een afbeelding van het tegeltje dat vroeger bij mijn oma hing, dat moet toch ergens te vinden zijn.... twee pratende boertjes met de tekst,  'de Zeeuwse Taele is de mooiste van oalemaele'. Want nadat ik het filmpje van de 'heeste' had gemaakt dacht ik, dat ga ik toch echt geen gerst noemen.

Want onze taele is toch de mooiste van oalemaele.

Ria Zondag 31 Mei 2015 at 3:59 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

zes reacties

Thérèse

Na Zeeuws komt Brabants dunkt mij of toch nog mooier misschien wel?? We gaan er niet om twisten. In ieder geval woei het aardig bij jullie. Mooi filmpje.

Thérèse, (URL) - 31-05-’15 19:29
Sjoerd

Het lijkt wel een groene zee…

Sjoerd, (URL) - 31-05-’15 21:11
Margo

Wat mooi zeg, dat dansende graan!

Margo, (URL) - 31-05-’15 23:17
tineke

Het Zeeuwse taaltje blijf ik prachtig vinden.
Wat een mooi filmpje van dat graan.

tineke, - 01-06-’15 07:29
Jan K. alias Afanja

Mooi filmpje van het wuivende graan.
Maar dat Zeeuws de mooiste taal van ons land zou zijn, is natuurlijk onzin. Ons land kent slechts twee talen: Nederlands en Fries. Over wat van die twee de mooiste taal is, hoeven we niet lang te twijfelen, dat is het Fries.
Zeeuws maakt misschien kans om het mooiste dialect van ons land te worden, maar daar houdt het wel mee op, lijkt me. :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 01-06-’15 16:55
ria

:-D

ria, (URL) - 01-06-’15 16:57
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.