Kwiet

Wat is er met zulk warm weer lekkerder dan een beetje met water te spelen, dus ik bedacht dat dat vandaag maar eens moest gbeuren.

Ik doe het niet elk jaar, maar zo af en toe eens als het erg warm is bijvoorbeeld, dan was ik het huis. Eerst met de ragebol overal langs en daarna met de slang en een borstel.

Nadat ik alles geragebold had wilde ik de borstel pakken, een tijdje geleden had ik de auto er nog mee gewassen, maar nergens te vinden en ja dan heb ik dat eenmaal in mijn kop en dan moet het ook gebeuren. Die oude steel was trouwens ook een beetje kort en de borstel ook al wat versleten.

Dus ik naar het tuincentrum voor een nieuwe van Gardena, daar was die andere ook niet van ik weet niet hoe we eraan kwamen, ooit eens gewonnen geloof ik. Ik kocht een steel met borstel en een verlengstuk, maar eenmaal thuis kreeg ik het niet voor elkaar alles in elkaar te passen. Joop erbij gehaald die snapte het ook al niet.

Dus ik weer terug. Mijn verlengset was incompleet. Er zijn idioten die gewoon de koppelstukjes van de kaart stelen, nu begrijp ik ook waarom veel dingen compleet in het plastic zitten, dat moet blijkbaar omdat er mensen zijn die er anders niet af kunnen blijven.

Mensen stelen zakjes zaad vertelde de medewerker daar, dan gooien ze zakjes leeg in hun jaszak en frommelen de beveiligde zakjes ergens tussen de rekken. Een zakje zaad van een euro!

Afijn, ik kon na een hoop gehannes aan de slag. Niet dat alles nu zo heel erg schoon is hoor , maar toch wel veel aanslag weg, vooral de carpoort waar de auto altijd gestart wordt, ik weet niet of het daardoor komt, maar die is altijd wel viezig.

En daarna lekker in de schaduw, waar het toch wel warm was, dan kun je beter een beetje met koud water in de weer zijn.

Straks de bloemen water geven, die hebben ook dorst.

En ook maar weer eens wat verf bestellen morgen.

Ria Woensdag 01 Juli 2015 at 6:40 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

acht reacties

Thérèse

…dan was ik het huis. Ria-lief, wat een ijver toch. Er was mij gezegd op de TV dat je met dit weer zo weinig mogelijk moet doen en dat doe ik dan ook, hahaha! Maar goed het huis staat helemaal te glimmen. Goed hoor!

Wat erg toch dat mensen zo veel stelen.

Thérèse, (URL) - 01-07-’15 22:38
ria

Moet ik dan met mijn armen over elkaar gaan zitten, dan word ik juist ziek hoor. Laat mij maar lekker een beetje met water spelen ;-)
Je moet niet doen wat ze zeggen, maar doen waar je zin in hebt!

ria, (URL) - 01-07-’15 23:16
Dhyan

Bedankt voor de tip van die zaadjes, ik was er niet opgekomen.

Dhyan, - 02-07-’15 12:39
John

Dat van die zakjes zaad vind ik echt super belachelijk zeg. Wat is nu een euro?

John, (URL) - 02-07-’15 13:59
Jan K. alias Afanja

Je had minder geschikt weer kunnen treffen bij dit waterspel.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 02-07-’15 16:23
aargh

Als ik zaad wil vraag ik het gewoon op een weblog ;-)
Knoeien met water is het beste wat je kan doen nu. Vanmorgen zowat de sloot leeggeschept om de potten weer vochtig te krijgen. Vloeren gedweild, ook lekker, daar koelt het huis ook van af. Ik ben helaas ook wat kwiet, de sproeier. Waarschijnlijk weggegeven omdat we geen gras meer hebben.

aargh, (URL) - 02-07-’15 16:35
ria

Vervelend he als je wat kwiet bent, ja dat van die vloeren is ook waar.

ria, (URL) - 02-07-’15 20:32
tineke

Met die hitte kun je maar het beste een beetje aan de gang blijven.
Of je nu niets doet of wel… zweten doe je toch.

tineke, - 04-07-’15 08:11
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.