Voorbije tijd

 

In de tuin begint nu alles ook te verkleuren, nog even en de wingerd is weer bloedrood, jammer dat het zo kort duurt, maar een foto volgt zeker. Nu zijn het nog maar enkele takjes.

Het is nog niet eens een jaar geleden, maar over een paar nachtjes is het alweer zover. Dit keer gaan ze met z'n drieën en wordt het meer een familiereisje, het zal voor Joop heel anders zijn, maar ook weleens leuk misschien.

Zwager Martin en dochter Silvia vergezellen hem deze reis. Geen tentjes maar hutten, wel dragers en een gids. Dit is de route.

Storm komt gezellig bij mij logeren. Ik keek nog eens even bij vorig jaar en nu ik er zo bij nadenk is dat ook de laatste keer geweest dat ik Levi heb gezien, voor Joop nog langer geleden dus, want die was toen niet thuis.

Yara is dit jaar nog wel een paar keer geweest. Met de strao en in de grote vakantie.

 Het is niet anders. Ik vind het weleens jammer, had graag een meer betrokken oma geweest, daar is het nu niet van gekomen, daarvoor zie ik ze gewoon te weinig. Nu ik wel mobiel bereikbaar ben komt het er ook niet van. Ik krijg wel antwoord als ik eens iets vraag of stuur, maar als ik niets doe gebeurt er verder ook niets. Er wodt niet spontaan geroepen "oma, wat ik nu beleefd heb!!!" zulke dingen.

Ik was mijn tijd te ver vooruit, want ik heb het wel geprobeerd hoor toen ze nog in de luiers liepen. Ik was denk ik (bijna) de eerste oma die contact via de webcam zocht, maar dat was te lastig, dan werkte hij weer niet, of er was geen tijd...

Vandaag heerlijk gewandeld en ook nog wat in de tuin gescharreld.

Ria Zondag 13 September 2015 at 6:24 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

negen reacties

hanscke

Eigenlijk had jij mee zullen gaan he? Maar als je het niet echt ziet zitten is het niet leuk, dan is het beter om thuis te blijven. Ook ik merk dat nu Rixte groter wordt, het contact mindert. Toevallig vanmiddag afgesproken dat ik in deze twee jaar die ze nog naar de basisschool ga zo af en toe op de woensdag naar hen afreis en bij hen blijf slapen. De woensdagmiddag is ze nu nog vrij en dan kan ik ook eens mee naar de voetbaltraining. Dit om toch nog enigszins betrokken te blijven

hanscke, (URL) - 13-09-’15 20:14
Sjoerd

Jammer, inderdaad, maar het is niet anders. Ik heb mijn moeder ook al geen jaren meer gezien.

Sjoerd, (URL) - 14-09-’15 06:36
Wieneke

Ja, sommige dingen gaan nu eenmaal zoals ze gaan. Doe je weinig aan. Als het eenrichtingsverkeer wordt dan werkt het niet. Misschien komt het later nog wel eens in orde. Je zou natuurlijk wel eens gewoon tegen Levi kunnen zeggen, dat je hem mist.
Leuk, dat Joop nu eens gezelschap krijgt en aan Martin en Silvia ‘zijn’ Nepal kan laten zien. Alvast een fijne reis gewenst.

Wieneke, (URL) - 14-09-’15 09:08
John

Ja, als jij wel wil.. het moet van twee kanten komen natuurlijk. Je bent iig niet alleen met storm in huis. :)

John, (URL) - 14-09-’15 09:48
marlies

ik vind jou niet niet betrokken hoor,(slade blogjes over hen er maar eens op na) je (jullie)doet(n) het gewoon op jouw(jullie) manier.

marlies, - 14-09-’15 11:08
tineke

Inderdaad jammer en vooral omdat de afstand te groot is om zo maar even binnen te wippen bij Opa en Oma.
Maar toch een jaar is erg lang!

tineke, - 14-09-’15 13:50
Jan K. alias Afanja

Is dat alweer een jaar geleden? Waar blijft de tijd …
Tja, kleine kinderen worden groter, hun wereld wordt groter, hun belangstelling wordt breder, en ze hebben het druk, druk, druk … altijd razend druk. Maar ik gok erop dat het contact na verloop van tijd wel weer zal aantrekken.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 14-09-’15 15:25
Margo

Ja joh, (klein) kinderen hebben het enorm druk! ;-) Die hebben geen tijd voor oma’s en opa’s. Dat komt wel weer hoor! Echt wel!
Spannend hoor de reis in Nepal. Geef mij maar wat comfort, ik lees het verslag wel. Hoop voor alledrie dat ze een geweldige reis maken. En jij kan lekker doen en laten wat je wil!

Margo , (URL) - 14-09-’15 19:18
Thérèse

Ja Ria, dat van die kleinkinderen dat denk ik ook wel eens. Komt natuurlijk ook door de afstand, maar ALS ze er zijn, is het ontzettend gezellig. Bij jou toch ook? Levi zou zich een beetje moeten schamen misschien?

Thérèse, (URL) - 16-09-’15 12:53
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.