Kielekiele

Veel foto's vandaag.

Ik reed met Joop mee tot Zierikzee en wandelde terug naar huis.

Over de Schouwse Dijk, de vroegere Leverdijk, waarover we vroeger vaak naar huis fietsten uit school, dat lag een beetje aan de wind. Op de heenweg fietsen we daar zelden, dat zal ook wel met de wind te maken hebben gehad.

Vandaag ook weer een stevige bries.

Op sommige plekken lekker uit de wind achter de bomen

waar zelfs nog bramen bloeiden.

Hoe verder ik kwam hoe kouder het werd eigenlijk

dus ik koos voor de korste weg.

en nam na de Delingsdijk voor het laatste stuk de bus, die zou er zo aankomen, ik had geluk.

'Dat was kielekiele' zei ik vanmorgen tegen Joop, toen vlak voor ons een tractor in volle vaart de weg overstak. Ik hoorde het mezelf zeggen, lang geleden dat ik het gebruikt had. Vroeger thuis zeiden we het wel eens als iets op het nippertje was en het bestaat gewoon.

Ria Dinsdag 13 Oktober 2015 at 4:15 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

twaalf reacties

Margo

Vroeg logje vandaag! Ik vond het gruwelijk koud vandaag, brrrr dat is weer wennen! Laatst reed zo’n zomaar in het wilde weg de weg overstekende tractor tegen een auto aan waar een klein kind kwam te overlijden. Het lijkt wel of ze vergeten dat ze gewoon aan het verkeer deelnemen, die boeren. Stommelingen. Gelukkig liep het voor jullie goed af!

Margo, (URL) - 13-10-’15 17:31
ria

ja anders ga ik na het wandelen nog weleens in de tuin wat doen of buiten zitten, maar nu ben ik maar gelijk met de foto’s aan de gang gegaan, vandaar, lekker vroeg klaar.

ria, (URL) - 13-10-’15 17:47
Thérèse

Wij zeiden dat ook, hoor. Dat was kiele kiele. Eng, die tractoren. Hier rijden er ook zo veel. En wat is het opeens afschuwelijk koud. IK wandelde bibberend in mijn zomerjasje, niet zo’n end als jij, maar toch!

Thérèse, (URL) - 13-10-’15 17:59
Thérèse

Wat een prachtfoto’s van die bramenbloemen en die insecten. Ik moet toch eens een betere camera kopen. Maar mijn oudje gaat maar steeds niet kapot…

Thérèse, (URL) - 13-10-’15 18:00
ria

Je kunt toch ook jezelf gewoon eens trakteren op een nieuwe, die van mij doet het nu weer goed, maar die nieuwe komt er toch weer wel hoor, over een tijdje…

ria, (URL) - 13-10-’15 18:17
joke

Bbbrr zo koud..Knap hoor! Ik dacht ik oore ziek….;))

joke, - 13-10-’15 18:36
ria

Ja en ik had alleen een shirt en trui aan en een sjaal om, best fris op, t laatst.

ria, (URL) - 13-10-’15 19:09
tineke

Hier was het vreselijk koud met een flinke oosten wind er bij.
Ik moest hard trappen op mijn fietsje.

tineke, - 13-10-’15 19:15
Jan K. alias Afanja

Knap hoor, dat je die koude wind hebt getrotseerd. Het heeft je wel weer mooie foto’s op geleverd. Het was mij vandaag te koud, gelukkig kan ik nog even teren op foto’s van het weekend.
Gelukkig maar dat het kielekiele was, hier in het noorden ging het gisteren weer eens helemaal mis, toen een tractor met beladen voorlader een fietser doodreed. :-(

Jan K. alias Afanja, (URL) - 13-10-’15 20:20
Sjoerd

Ik kon vanmorgen krabben… En kielekiele is hier ook een normaal gebruikt woord.

Sjoerd, (URL) - 13-10-’15 21:38
John

Die eerste foto vind ik super leuk. En kielekiele, ja dat bestaat zeer zeker. Je hoort het alleen niet zo vaak (meer). De temperatuur gaat weer wat omhoog. Dat is toch wel prettig,

John, (URL) - 14-10-’15 09:36
hanscke

Ach wat mooi om even met je mee te wandelen. Soms als ik zelf op pad ben denk ik wel eens aan je in de vorm van: zou Ria nu ook aan het lopen zijn? O ja kiele kiele, mooie uitdrukking uit de oude doos. Misschien wel leuk om een verzameling aan te gaan leggen bedenk ik nu.

hanscke, (URL) - 14-10-’15 11:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.