Bewust

Vanmorgen eerst met Didi om de vervolgprik. Ik merk eigenlijk niets bijzonders meer aan haar, maar heb nog geen poep gezien. Ik denk dat dat ook wel weer goed komt, morgen even in de gaten houden. Op een paar cent na honderd euri armer stond ik weer buiten. De zes blikjes konijn kosten alleen al € 21 dat is best duur natuurlijk.   Lekker is het wèl, ze zou haar bak erbij opvreten en gaat wel drie keer nalikken. Nu nog zien of ik haar weer aan de gewone brokken krijg overmorgen.

Vanmiddag liepen we met windje mee naar Brouwershaven om een stukje vis en gingen met de bus weer terug.

In het bushokje zat al een jonge man van ik schat een jaar of dertig. Hij deed zijn papieren in zijn tas, oordopje uit en was klaar voor een praatje. Zijn shagje was inmiddels op, maar hij rolde er gelijk daarna nog maar eentje, niet gek dat ons gesprek daarna daarover ging natuurlijk. Hij had pas een poging gedaan te stoppen, dat was hem twee weken gelukt maar na een avondje schaken was hij weer begonnen, schaken en niet roken is blijkbaar moeilijk. Hij besloot om maar weer te beginnen.

Hij wist nog hoeveel een pakje shag kostte toen hij begon, in guldens en ook hoeveel datzelfde pakje nu kost in guldens... veel dus, ik weet het niet eens meer. Maar..  hij at nog bij zijn ouders, zodoende kon hij het zich veroorloven voor €25 per week op te roken, mijn bek viel open van verbazing. Ze zullen het wel prima vinden natuurlijk dat hij thuis komt eten, maar op deze manier onderhouden ze wel zijn rookverslaving en hij was ook al veel te dik.

Hij was bezig met een cursus Mindfulness zei hij, wie weet wordt hij zich wat bewuster van waarmee hij bezig is.

Ria Dinsdag 10 November 2015 at 5:19 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

twaalf reacties

Brillie

Van eten wordt je dik. Niet van roken. Daar ga je alleen maar van stinken. En de kleding. En je tv gaat eerder stuk. Oké. Je longen ook. Maar in het westen… bij die kerncentrale… fabrieken…. ach ja.

Brillie, - 10-11-’15 18:55
ria

Ja zijn moeder verwent hem teveel natuurlijk!

ria, (URL) - 10-11-’15 18:58
Irene

@Brillie: Je tv gaat eerder stuk??? Al dat andere onheil kende ik, maar dit is nieuw voor mij. Je hebt trouwens vast gelijk ;-)

Irene, (URL) - 10-11-’15 19:00
aargh

Ik wilde bijna zeggen dat hij beter een hond kan nemen en elke dag een stuk gaan lopen in plaats van zo’n malle cursus te doen, maar ja, ik weet niet of hij van het sigarettengeld wel genoeg konijn kan kopen.
Onze Jopie eet trouwens niks van het dure krachtvoer dat dierenartsen je altijd opdringen als een dier ziek is, ik heb het de laatste keer aan de vogels gevoerd.

aargh, (URL) - 10-11-’15 19:13
Brillie

@irene: ja. Rookaanslag is geleidende plak spul. Dat ook je tv binnen gaat en de printplaten aantasten. En geleiding brengen op plaatsen wat je niet wil hebben.

Brillie, - 10-11-’15 19:46
Irene

Okee, zal het toevoegen aan de lijst antirookargumenten. Niet dat die tot nu toe ooit wat opleverden maar dit ZOU de doorslag kunnen geven! ‘Jongen, hou toch op met dat gerook, zodalijk is je hele tv aan gort’. Klinkt goed :-D

Irene, (URL) - 10-11-’15 20:07
ria

:-D

ria, (URL) - 10-11-’15 20:12
Sjoerd

Ik rook niet, dat heeft voordelen, maar als ik kijk dat ik na die periode toch een dertig kilootjes ben aangekomen weet ik het nog zo net niet….

Sjoerd, (URL) - 10-11-’15 21:32
ria

Dertig kilo! Ik ben geen gram aangekomen doordat ik ook de wijn een half jaar heblaten staan. Ik wil niet opscheppen maar je moet er wel wat voor doen natuurlijk en tien kilo aankomen waar iedereen het dan over heeft was geen optie voor mij. Ik had ook het geluk dat ik griep kreeg :-)

ria, (URL) - 10-11-’15 22:26
marlies

ja van opeens geen of in ieder geval minder vergif meer in je lijf kun je ontzettend ontregeld raken.

marlies, - 10-11-’15 22:33
Thérèse

O zo’n praatje over roken is niks voor mij; ik krijg er acutelijk nog trek in terwijl ik toch al heel veel jaren gestopt ben.

Didi meisje, hou je nog maar even ziek, krijg je lekker konijn!

Thérèse, (URL) - 11-11-’15 00:38
John

Ja, de dierenarts heeft pittige prijzen, maar ja.
Schaken en roken.. Volgens mij mag je niet roken op een schaakclub. Iig niet op de schaakclub waar ik kwam.

John, (URL) - 11-11-’15 08:54
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.