Appels en peren

De jaarlijkse afrekening van de Delta Nuts viel eigenlijk best een beetje tegen, we moeten behoorlijk bijbetalen. Dat is het gevolg van een winter geen houtkachel stoken. Ik had vorige winter geen zin in gesjouw met hout en ik wilde een warm kamertje als ik daar 's avonds tv keek, of achter de pc zat en daar stond die kachel nu eenmaal niet. Voordeel was wel dat de 'puupe' niet geveegd hoefde te worden.

Ik merk nu dat ik 's avonds nog weinig achteraf zit, daar heb ik denk ik deze winter geen zin in, dan maar films en voetbal met een breiwerkje erbij en dus de kachel aan, want hout zat, fijne warmte en gezelliger.

Vandaag was het heerlijk. Ik heb de planten lekker een douchebeurt gegeven, wasjes gedraaid en gedroogd, ramen gezeemd en vanmiddag hebben we samen gewandeld.

Voor een paar foto's ging ik nog even de tuin in, want daar valt altijd wel iets te zien. De Helleborus bijvoorbeeld met een nieuwe knop en allemaal kleine Helleborusjes aan zijn voet.

Prachtig toch die natuur, want Helleboruszaadjes worden ook gewoon weer Helleborusplantjes en je kunt als klein Helleborusplantje weleens denken dat je helemaal geen zin hebt om een Helleborus te zijn en al helemaal niet om op een Helleborus te lijken, maar daar valt niets aan te veranderen hoor, zulke dingen heb je als Helleborus zijnde nog steeds niet zelf in de hand en dat is maar goed ook!

Ria Donderdag 26 November 2015 at 6:30 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

twaalf reacties

joke

Hier liggen we vannacht weer in de stank met de ramen dicht…Was net te laat..;))

joke, - 26-11-’15 19:53
ria

Oh jee, dat is niet fijn, ik moet ook eerst mijn eigen luikjes dichtdoen :-)

ria, (URL) - 26-11-’15 19:57
Thérèse

Ja, wij mensen kunnen als baby’tje ook niet anders dan mens worden. Meer zit er miet in. Hier was het ook heerlijk weer.

Thérèse, (URL) - 26-11-’15 20:36
Irene

Zo, die helleborusfamilie floreert bij jullie.

Irene, (URL) - 26-11-’15 21:05
Sjoerd

Ik vind de Helleborus een schitterende plant die echt zichzelf goed verzorgt. En zo zie je maar weer, het geld ligt achter in de tuin…

Sjoerd, (URL) - 26-11-’15 21:50
Renesmurf

Ja, zo ga je elk jaar toch weer anders leven, en ik doe eigenlijk vrijwel alleen maar en altijd hetzelfde. En daar voelen we ons prettig bij.

Renesmurf, (URL) - 26-11-’15 23:02
John

Je was dus al voorbereid op een hogere eindafrekening. Hier hadden we een meevaller. En goed ook. :)
Ik doe altijd maar een dotje. Gewoon waar ik zin in heb.

John, (URL) - 27-11-’15 09:20
Dhyan

Ik wil wel een keer een zaadje van de Helleborus.

Dhyan, - 27-11-’15 13:50
ria

Dan moet je je adres een keertje mailen Dhyan. Ik wil ook wel proberen een plantje op te sturen hoor, lukt dat niet dan kan dat zaad altijd nog.

ria, (URL) - 27-11-’15 16:26
Dhyan

Nou je hebt me met je foto’s over de streep getrokken om begin volgend jaar bij het aanbreken van de lente eens een weekje een huisje te huren en zeeland te verkennen. Wellicht neem ik tegen die tijd contact op om te zien of je nog wat plantjes uit je mooie tuin over hebt.

Dhyan, - 27-11-’15 19:15
ria

Oh wat leuk Dhyan. Spannend! Stekjes heb ik altijd, maar die tuin valt in het echt best tegen hoor, kan ik nu al wel verklappen. ik fotografeer alleen de leuke dingen natuurlijk.

ria, (URL) - 27-11-’15 19:20
hanscke

Oah Ria, hoe kom je er bij, de tuin valt helemaal niet tegen. Het is een heerlijke beleeftuin met van alles en nog wat erin. Zet je licht niet onder de korenmaat. Het is heel goed toeven in jullie tuin!
Zo zie je maar dat het ene jaar weer heel anders is dan een ander jaar. Dit jaar zit je niet veel achteraf, dat kan een volgend jaar weer totaal anders zijn.

hanscke, (URL) - 28-11-’15 19:54
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.