Zuur
'Kijk', zei Joop, toen er zo'n wolk ganzen overvloog, 'allemaal ganzenlevertjes'. Zo had ik het eigenlijk nog nooit bekeken.
Het is toch ook raar dat koeien wel zoveel mogelijk beweging moeten hebben voor een lekker stukje vlees en dat ganzen stilzittend volgepropt moeten worden om een zgn. delicatesse te krijgen. Bah!
Ik heb het nog nooit gegeten, of het moet per ongeluk zijn geweest en Joop bij mijn weten ook niet.
vijftien reacties
Ik heb het een keer gegeten, zo van je moet het een keer proberen voor je er een mening over ventileert. Ik vond er helemaal niets aan, geen idee waarom er door zoveel mensen extatisch over wordt gedaan (vooral Fransen). Voor mij hoeft er gelukkig geen gans te worden volgepropt.
Ik denk altijd aan lieve facebookfilmpjes van dieren als ik vlees wil eten. Ik heb enorme moeite een beetje smakelijk te eten zonder, maar dat werkt
Ik hoef het ook niet elke dag hoor Laurent, maar toch wel een paar dagen per week een verantwoord stukje dus, van mensen die daar ook een eerlijke boterham mee verdienen.
Ik heb het ook nooit op, ganzenlever. Wat is het nat bij jullie, zie ik op je foto. Mooie foto van die ganzen!! Laat ze maar lekker vliegen en niet via Frankrijk gaan.
Ik walg ook van die volpropmethodes. Ik eet vooral kip als ik vlees eet en verder niet zo veel. Ik ben meer een groente/fruit/noten-mens. En ganzen moeten we gewoon laten vliegen. Vanavond was iets moois op tv, over de torenvalk (Terugkeer van …). Gezien?
Een lekker stuk vlees op zijn tijd gaat er hier ook wel in. Als we vegetariër zouden zijn hadden we wel in een weiland gestaan ergens… Het moet uiteraard wel diervriendelijk gaan en nee, volgens mij heb ik ook nog nooit ganzenlever gegeten.
Ik heb het wel eens gegeten, heel lang gelden, toen we niet eens wisten hoe het ‘gemaakt’ werd. Ik vond het lekker.
Ik ben ook geen vegetariër maar let wel op waar ons vlees vandaan komt en eet zeker niet dit soort. Mar er is nog steeds vraag naar dus het gaat door.
Zo, ik zal me hier ook maar weer eens present melden. Ik ben weer voorzichtig begonnen met bloggen en maak zo nu en dan weer eens een rondje door weblogland.
Ik ben maar een matige vleeseter, maar een paar maal per week gaat een lekker stukje vlees er wel in. Met ganzenlever doe je mij geen plezier, ik heb het één keer gegeten in Frankrijk, maar sinds ik weet hoe die dieren worden opgefokt, hoef ik het echt niet meer.
Staat daar iemand niets te doen?