Zuur

'Kijk', zei Joop, toen er zo'n wolk ganzen overvloog, 'allemaal ganzenlevertjes'. Zo had ik het eigenlijk nog nooit bekeken.

Het is toch ook raar dat koeien wel zoveel mogelijk beweging moeten hebben voor een lekker stukje vlees en dat ganzen stilzittend volgepropt moeten worden om een zgn. delicatesse te krijgen. Bah!

Ik heb het nog nooit gegeten, of het moet per ongeluk zijn geweest en Joop bij mijn weten ook niet.

Ik ben geen vegetariër en hou best van een verantwoord lekker stukje vlees, meestal haal ik dat bij de vleesboerderij. Ze hebben daar ook speklapjes en ander lekkers van het varken, dat komt hier vandaan, van de fam. de Bakker en de kipfileetjes zijn van tante Door. Allemaal verkrijgbaar bij de vleesboerderij.
 
Het was zuur vandaag, waterkoud kan ook en grijs vooral, met af en toe vieze miezer. 
Ria Vrijdag 27 November 2015 at 6:32 pm | | Standaard

vijftien reacties

Brillie

Staat daar iemand niets te doen?

Brillie, - 27-11-’15 19:04
Irene

Ik heb het een keer gegeten, zo van je moet het een keer proberen voor je er een mening over ventileert. Ik vond er helemaal niets aan, geen idee waarom er door zoveel mensen extatisch over wordt gedaan (vooral Fransen). Voor mij hoeft er gelukkig geen gans te worden volgepropt.

Irene, (URL) - 27-11-’15 19:15
ria

@Brillie, nou nee hoor, die staat ganzen te verjagen!

ria, (URL) - 27-11-’15 19:22
Laurent

Ik denk altijd aan lieve facebookfilmpjes van dieren als ik vlees wil eten. Ik heb enorme moeite een beetje smakelijk te eten zonder, maar dat werkt :-)

Laurent, - 27-11-’15 19:25
ria

Ik hoef het ook niet elke dag hoor Laurent, maar toch wel een paar dagen per week een verantwoord stukje dus, van mensen die daar ook een eerlijke boterham mee verdienen.

ria, (URL) - 27-11-’15 19:28
joke

Zo nu en dan een eerlijk stukje vlees! ;))))

joke, - 27-11-’15 19:33
Thérèse

Ik heb het ook nooit op, ganzenlever. Wat is het nat bij jullie, zie ik op je foto. Mooie foto van die ganzen!! Laat ze maar lekker vliegen en niet via Frankrijk gaan. :-)

Thérèse, (URL) - 27-11-’15 19:42
Margo

Ik walg ook van die volpropmethodes. Ik eet vooral kip als ik vlees eet en verder niet zo veel. Ik ben meer een groente/fruit/noten-mens. En ganzen moeten we gewoon laten vliegen. Vanavond was iets moois op tv, over de torenvalk (Terugkeer van …). Gezien?

Margo, (URL) - 27-11-’15 22:38
Sjoerd

Een lekker stuk vlees op zijn tijd gaat er hier ook wel in. Als we vegetariër zouden zijn hadden we wel in een weiland gestaan ergens… Het moet uiteraard wel diervriendelijk gaan en nee, volgens mij heb ik ook nog nooit ganzenlever gegeten.

Sjoerd, (URL) - 27-11-’15 22:40
Renesmurf

Ja, dierenbeulerij moet aangepakt worden, en helaas nog steeds.

Renesmurf, (URL) - 28-11-’15 00:04
Hanneke

Ik heb het wel eens gegeten, heel lang gelden, toen we niet eens wisten hoe het ‘gemaakt’ werd. Ik vond het lekker.

Hanneke, (URL) - 28-11-’15 00:18
John

Ik ben ook geen vegetariër maar let wel op waar ons vlees vandaan komt en eet zeker niet dit soort. Mar er is nog steeds vraag naar dus het gaat door.

John, (URL) - 28-11-’15 10:32
Jan K. alias Afanja

Zo, ik zal me hier ook maar weer eens present melden. Ik ben weer voorzichtig begonnen met bloggen en maak zo nu en dan weer eens een rondje door weblogland.
Ik ben maar een matige vleeseter, maar een paar maal per week gaat een lekker stukje vlees er wel in. Met ganzenlever doe je mij geen plezier, ik heb het één keer gegeten in Frankrijk, maar sinds ik weet hoe die dieren worden opgefokt, hoef ik het echt niet meer.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 28-11-’15 11:30
Dhyan

Het lijkt Jezus wel in een overal.
Ze hebben alleen vergeten die pompoen nog te oogsten.

Dhyan, - 28-11-’15 19:45
hanscke

Ik heb wel ganzenlever gegeten, foie gras, en ik vond het heerlijk, maar toen ik later kennis kreeg over hoe dit gefokt wordt, hoef ik het niet meer. Het staat me zelfs tegen.

hanscke, (URL) - 29-11-’15 11:53
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.