Doe maar een tientje

Met het idee dat ik het padje toch een beetje warm moet houden reed ik vanmiddag met Joop mee tot Zonnemaire en stapte uit bij 'ons' huis.

Het miezerde, niet echt gezellig weer voor foto's, maar de overbuurman liep buiten, die kennen we ook al jaren dus ik stapte op hem af voor een praatje en ging alweer onderuit op het schuine stuk van de oprit dat glad was.

We lachten en maakten wat lolletjes, hij houdt nu de boel in de gaten zodat niemand ongemerkt de boel inpikt.

Want ik krijg er toch steeds meer zin in. Ik heb best nog een tuintje, dat moet wat opgehoogd worden en dan zet ik er wat groens, bloeiends, besjes, geen kale dingen in de winter in met vrolijke bodembedekkers. Het is op het noorden dus graag wat tips!  Daarboven bij die koekoek kijk ik op de dijk, daar ga ik zitten kleuren.

Joop heeft een verwarmde garage, nooit meer dooie vingers en die krijgt beneden zijn kantoor met openslaande deuren, want zijn functies bij de duivenvereniging blijft hij zeker voorlopig nog wel uitoefenen, dat kan ook zonder duiven.

We liepen terug naar Scharendijke en bij het schaap was er nog niets aan de hand, maar een kilometer verder was het feest. Ik keek eens achter me, want Didi bleef achter en met dat ik haar riep sprong ze over de sloot en toen pas zag ik ze ook, een stuk of tien, misschien wel vijftien kippen die luidkakelend wegfladderden. Het duurde niet lang of ze had er een te pakken en ja daar sta je dan met je kip. Op naar de volgende. De boer was inmiddels op mijn geroep en het gekakel afgekomen, ik ben er nog schor van. Hij haalde het gaas weg zodat ik het land op kon en Didi te pakken kreeg. Poeh! Ik heb geen idee of ze echt dood waren of alleen maar een trauma hebben opgelopenn en nooit meer een ei leggen, dat kan natuurlijk ook.

De boer zat er niet zo mee, 'het is de aard van het beest', zei hij met prachtige stem. 'Zeg het maar' zei ik, 'volgens mij ben ik daarvoor wel verzekerd', maar papierwerk zag hij niet zitten en met  'doe maar een tientje' was het geregeld.

Nou en toen kwam mijn allerliefste schone zus ook nog even langs voor een wijntje, zodat we gezellig even bij konden praten. Een dag met een gekleurd randje zak mâ zaage ;)

Ria Zaterdag 09 Januari 2016 at 7:50 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

22 reacties

Sjoerd

Tsja, als Didi de kans krijgt zal het de volgende keer wel helemaal prijs zijn… Dan kom je er met 10 euro niet vanaf…

Sjoerd, (URL) - 09-01-’16 22:09
ria

Ik denk dat het wel meevalt Sjoerd, de lol was er snel vanaf, maar ja, bij die boerderij zal ik haar niet meer los laten lopen. Heb je al gezien dat ik naast een trafo huisje kom te wonen? Kan dat kwaad eigenlijk?

ria, (URL) - 09-01-’16 22:14
Irene

Het ziet er fris uit, en vloerverwarming in de woonkamer, kan niet beter :-)

Irene, (URL) - 09-01-’16 22:24
aargh

Gelukkig ging die boer er relaxt mee om, maar toch sneu, zoiets.
Dat huisje is echt hartstikke nieuw he? Ik zie het op streetview nog niet eens staan. Wel lekker, voorlopig geen onderhoud, dat was je wel anders gewend.

aargh, (URL) - 09-01-’16 22:45
ria

Ja ook daar irene

ria, (URL) - 09-01-’16 22:54
marlies

dat je voor dat huis gevallen bent hoef je niet letterlijk te nemen hoor, straks breek je nog wat!

marlies, - 09-01-’16 23:14
marlies

en die dijk, daar gaat vast het een en ander op bloeien als jij er woont,

marlies, - 09-01-’16 23:22
ria

Zeker weten marlies

ria, (URL) - 09-01-’16 23:40
Thérèse

Kijk je wel een beetje uit met dat vallen, Ria? Leuk dat je er steeds mer zin in krijgt. Want hoe lang wonen jullie in je huidige huis? Daar ben ik nu benieuwd naar.

Thérèse, (URL) - 10-01-’16 01:54
Sjoerd

Naast een trafohuisje wonen kan op zich geen kwaad, het enige wat lastig kan zijn is dat er stoorsignalen ontstaan voor radio, TV en mobile telefoons. Ik weet niet precies wat erin staat en hoe het is afgeschermd. De meeste transformatoren veroorzaken een laag brommend geluid. Maar, als je aan de deur luistert en niets hoort valt het meestal wel mee.

Sjoerd, (URL) - 10-01-’16 09:10
Sjoerd

Kijk ik net nog even goed naar de foto’s zie ik dat het toch wel erg ver weg staat van het huisje. Hier ondervindt je niet echt last van.

Sjoerd, (URL) - 10-01-’16 09:13
Jeanne

Wat een leuk vooruitzicht zo’n nieuw huis! Ziet er leuk uit. Ik kan goed begrijpen, dat je daar voor valt.(niet te letterlijk nemen natuurlijk)

Jeanne, (URL) - 10-01-’16 09:39
John

Oh leuk! Verhuizen. Dat had ik nog niet echt meegekregen. Leuk huis. En minder tuin is niet erg toch.

John, (URL) - 10-01-’16 09:49
Renesmurf

Zo, dat is naar, onderuit glijden voor de tweede keer, levensgevaarlijk, en dan ook nog kippen opjagen. Nee, er zijn rustiger dagen.

Renesmurf, (URL) - 10-01-’16 10:43
hanscke

Dat ziet er leuk uit, dat huisje. Wel heel anders dan je gewend bent. Ik begrijp nu wel dat je heel wat op moet ruimen omdat je niet alles mee kunt nemen. Lijkt me best moeilijk, maar ook een uitdaging. Heel benieuwd hoe het aan het eind van het jaar bij jullie is. Didi en kippen, dat had ik nu ook weer niet verwacht. Mocht je die kip ook meenemen?

hanscke, (URL) - 10-01-’16 11:00
ria

Haha, nee, die zal hij zelf wel lekker opgegeten hebben ;-)

ria, (URL) - 10-01-’16 11:48
Wieneke

Dit was Didi’s eerste en tegelijk laatste slachtoffer, denk ik zo.
Het is echt een schattig huisje, Ria.
Een kleine tuin kun je met bijvoorbeeld verhoogde bloembedden heel leuk en praktisch inrichten. Je zou eens in de Tuinen van Appeltern kunnen gaan kijken (Didi mag aangelijnd mee) voor goeie ideeën. In maart gaan ze weer open daar.

Wonen er al mensen in de andere huizen?

Wieneke, (URL) - 10-01-’16 12:52
Wieneke

Sorry, vergat de link erbij te zetten:
http://www.appeltern.nl

Wieneke, (URL) - 10-01-’16 12:54
Margo

Leuk logje! Als het huis en omgeving in deze miezerige tijd leuk vindt is het in voorjaar en zomer helemaal leuk! Onze hond heeft ook eens een kip (onze eigen gelukkig, dat was toen ik ook ruim woonde) gepakt en die kip bleef voor dood op zijn zij liggen. Maar na verloop van tijd kwam hij bij (zij bedoel ik natuurlijk) en leefde nog lang en gelukkig! Dus best kans dat Didis slachtoffer nog leeft.

Margo, (URL) - 10-01-’16 19:09
Margo

P.S. Heb je geen foto’s van de achterkant, tuin enzo?

Margo, (URL) - 10-01-’16 19:18
ria

daar valt weinig te zien, tuin is ook niks er staat een hek. Twee openslaande deuren, dat is het

ria, (URL) - 10-01-’16 21:39
Jan K. alias Afanja

Mij bekruipt het gevoel dat ik iets heb gemist …
Zo zie je een huis en zo heb je het blijkbaar ook al gekocht. Dat gaat snel … ‘t lijkt Overtoom wel … :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 11-01-’16 14:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.