Terug naar af.

Sinds vanmorgen staan we te koop (nog niet openbaar). Eens kijken of we in de loop van het jaar voorgoed de afslag Zonnemaire kunnen nemen voor een relaxte oude dag.

We zijn dan weer terug bij af, we waren niet in de gevangenis maar we zullen toch wel wat moeten betalen.

Het verhaal is inmiddels wel bekend dat we trouwden in 1966 in Zonnemaire, we woonden nog in bij mijn ouders in de I.M. van der Bijlstraat, maar hoe ging het toen eigenlijk verder...

Mijn ouders verhuisden en wij konden in hun (huur) huis blijven wonen, waar allebei de kinderen werden geboren. Inmiddels werd er in Zierikzee een heel nieuw plan gebouwd, we hadden ons ingeschreven want zo'n mooi nieuw huis dat leek ons wel wat. Ik denk dat het september 1970 was toen we verhuisden naar Plan West als één van de eerste bewoners van het plan, Zijpestraat 22. Daar woonden we ongeveer 4,5 jaar, Joop zat inmiddels bij het onderwijs en gaf les in Spijkenisse. Tsja en dan ga je daar ook wonen natuurlijk, zo dachten wij toen nog, want het was best ver rijden elke dag.

Daar werd ook een heel nieuw plan gebouwd 'Waterland'. We schreven ons in en kregen een huis, het was 1974? Beverveen 119? geloof ik.  Prachtig huis, groot, nieuw, leuke buren, maar wat was ik er ongelukkig. Ik weet er niets meer van, heb geen enkele foto van dat huis of van ons daar.

In 1976, mijn ouders woonden inmiddels op Scharendijke kwamen we een keer op een zondag op de soep en deden een rondje en daar stond een huisje te koop in de Ingridstraat. We hebben het gelijk dezelfde dag nog gekocht en zijn er een week of twee later al ingetrokken. Er moest veel gebeuren, maar dat had ook wel weer zijn charme. Lange vakanties bij het onderwijs en daarin verbouwden we.

Toen dat klaar was ging Joop voor zichzelf beginnen een installatiebedrijf. We twijfelden, maar gingen toch bij de zaak wonen die hij inmiddels had. We bouwden ons huis in 1990 waar we nu nog steeds wonen.

En nu is het weer tijd voor een verandering, want het is gewoon teveel, te groot, het relaxte dat we hier jaren hadden is er een beetje af, het wordt teveel moeten en dan is het niet leuk meer en de boel de boel laten kan ik niet. Het is een superfijn huis, hout is heerlijk!

Foto is van Ernesta

Ria Dinsdag 12 Januari 2016 at 5:48 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

zeventien reacties

joke

Kikkerveen toch..? ;))))))

joke, - 12-01-’16 19:45
ria

Nee Beverveen, dat weet ik heel zeker :-D

ria, (URL) - 12-01-’16 19:46
ria

ik zie nu dat het nummer niet goed is, ik denk 123 het was een hoekhuis

ria, (URL) - 12-01-’16 19:48
Irene

Ja heerlijk hout. Ik had ook wel hout gewild maar R was tegen. Hoe komt een potentiële koper aan de weet dat jullie huis te koop is? Heb je een bord?

Irene, (URL) - 12-01-’16 20:19
ria

Nee nog niet. Het staat toch hier? :-p

ria, (URL) - 12-01-’16 20:24
hanscke

Er is dus bijna twee jaar waar je heel weinig van weet. Ik weet van de ene periode wel mee dan van de andere, maar echt weg is het niet. Toch heb ik soms ook moeite om mij echt goed te herinneren hoe het was toen de kinderen bijvoorbeeld 12 en 9 waren. Maar ik vind het niet erg meer. Ik hoef niet alles meer vast te houden. Voorbij is voorbij.

hanscke, (URL) - 12-01-’16 21:30
ria

Ik weet nog wel sommige dingen, het is niet helemaal een zwart gat, we hadden bijvoorbeeld erg veel plezier met de buren en dronken daar ook best vaak een borrel mee, misschien is dat ook van invloed. We hebben er een hele boot afgebouwd, Joop tenminste, ik schilderde het houtwerk. Ik denk dat we daar erg langs elkaar heen leefden, ook door die boot, wat voornamelijk avond en weekendwerk was en ik alleen met de kinderen zat.

ria, (URL) - 12-01-’16 21:36
Thérèse

Mooi Ria, zo’n heel overzicht. Dat Beverveen, ligt dat wel in Zeeland? Misschien miste je dat heel erg? Nou ja, je hebt wel eens van die periodes, dat je je niet zo happy voelt, zacht gezegd nog.
Nou, succes gewenst maar!

Thérèse, (URL) - 12-01-’16 21:58
ria

Nee Therese dat was in Spijkenisse…. of all places

ria, (URL) - 12-01-’16 22:00
Margo

Regelmatig verhuisd maar altijd in Zeeland gebleven. Wij wilden in Vianen een houtstapelbouw huis bouwen. Mocht niet van de ‘welstand’ commissie. Ik kan er nog kwaad om worden. Dat ging dus niet door en we kochten een huis in Breda. Ik hoop dat het lekker vlot verkocht wordt!!

Margo, (URL) - 12-01-’16 22:02
Margo

Oh dat was in Spijkenisse. Nee daar zou ik ook niet willen wonen.

Margo, (URL) - 12-01-’16 22:03
Sjoerd

sommige stukken van je leven gaan voorbij zonder ze echt te beleven. Andere dingen blijven je beter bij….

Sjoerd, (URL) - 12-01-’16 22:04
Dhyan

Eerst nog even een forse prijs in de Staatsloterij winnen en dan schrijf ik me in voor de koop van jouw woning. Fantastisch huis, mooi plek.

Dhyan, - 12-01-’16 23:05
Renesmurf

Ja, wat een geverhuis toch allemaal zeg. Zo kan het leven gaan. En nu naar de volgende stap, hopen dat je daar ook gelukkig zal zijn!

Renesmurf, (URL) - 12-01-’16 23:57
John

Als je het niet naar de zin hebt neem je vanzelf minder of geen foto’s. Succes met de verkoop!

John, (URL) - 13-01-’16 09:48
aargh

Is dat niet-openbaar staan op initiatief van de makelaar? Ze doen dat vaak om mensen met een speciale zoekopdracht van dienst te zijn, die zien het dan als eerste. Maar in feite is het een manier waarop makelaars elkaar van klanten voorzien, voor een zoekopdracht moet je betalen. Zodra het op Funda staat kan iedereen het vinden.

aargh, (URL) - 13-01-’16 12:37
Jan K. alias Afanja

Riant wonen met een grote tuin heeft zo zijn voordelen, maar als de jaren gaan tellen, krijgt een klein tuintje ook zijn charme.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 14-01-’16 12:13
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.