Wijsheid

Door de komende verkoop van ons huis sta je toch even stil bij dingen waar je normaal niet zo mee bezig bent (ik wel hoor, maar niet iedereen doet dat, dat begrijp ik, dat is ook beter).

Er gaan er de laatste tijd best veel van onze leeftijd dood en hoewel mijn leven niet een en al rock en roll was heb ik toch ook best gefeest. Niet meer dan wijn, drugs waren er wel maar daar heb ik me, op het proberen van een jointje na, nooit aan vergrepen. Meestal wel gezond gegeten, altijd in beweging geweest, 46 jaar gerookt, dus je zou kunnen verwachten dat ik het nog wel even volhou.

Joop ongeveer van hetzelfde laken een pak, nog sportiever dan ik. Vele marathons en bergbeklimmingen, ook jaren stevig gerookt, maar wel met tussenposes.

Het is gewoon beter dat we nu de stap zetten en niet wachten tot één van ons wegvalt, want dat kan ook zomaar gebeuren natuurlijk en dat we dan gewoon een goed plekje hebben waar we elk alleen verder kunnen, mocht dat nodig zijn. Het is dan wel de bedoeling dat ons verstand ons niet in de steek laat natuurlijk.

Marlies zei het al, 'het is toch een soort rouwproces waar je doorheen moet' en zo voelt het ook.

Morgen op Funda als het goed is, ik heb de foto's al gezien.

De muziek spreekt voor zich. Bovenste filmpje van Paul Simon en George Harrison

Tweede filmpje een tribute aan George Harrison door Paul Simon samen met CSN. met het prachtige 'Here comes the sun'.

Ria Woensdag 27 Januari 2016 at 6:08 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

twaalf reacties

Margo

Zeg, jullie worden gewoon minstens 100 hoor! Wij ook. En gezond en bij ons verstand! :-) Ben benieuwd hoe snel jullie huis verkocht wordt.

Margo, (URL) - 27-01-’16 19:29
Brillie

Funda, ik kijk er na uit.

Brillie, - 27-01-’16 20:20
Irene

Ja je moet er niet te vroeg mee beginnen met dat soort gedachten maar als je er zelf aan toe bent is het goed om er meteen wat mee te doen en niet eerst nog een paar jaar te dubben. De knoop doorhakken, zoals je laatst al schreef.

Irene, (URL) - 27-01-’16 20:22
Truus

Deze struisvogel heeft heel veel bewondering voor jullie besluit. Ik wens jullie nog heel veel fijne jaren samen in jullie nieuwe nestje. Ik ben in gedachten vaak bezig met de toekomst, die afgezet tot het verleden steeds kleiner wordt, maar durf nog geen concrete stappen te ondernemen.

Truus, - 27-01-’16 20:38
ria

Je weet toch nooit ofhet goed is Truus, maar we kunnen hier sowieso niet blijven.

ria, (URL) - 27-01-’16 21:20
aargh

Ik kan me niet voorstellen dat jouw verstand je ooit in de steek laat :-) . Maar logisch dat het allemaal wat dubbel voelt, hoe verstandig en goed de beslissing ook is. Sterkte ermee, en succes gewenst bij de verkoop!

aargh, (URL) - 27-01-’16 21:40
Thérèse

Wij, Hans en ik, zijn er ook vaak in gedachten mee bezig. Dat zeg ik omdat jij net schreef dat de meeste mensen er helemaal niet mee bezig zijn.
Maar goed, het huis komt nu te koop te staan. Ik ben mét jou heel benieuwd.
Gewoon lekker slapen, hoor Ria.

Thérèse, (URL) - 27-01-’16 22:09
ria

Met verhuizen of doodgaan Therese? :-D

ria, (URL) - 27-01-’16 22:24
Sjoerd

Ach, als je eenmaal daar woont ben je blij dat je de stap hebt gezet…

Sjoerd, (URL) - 27-01-’16 22:39
Renesmurf

Ja, tuurlijk sta je daar wel eens bij stil. In het heden en verleden, en nu aan de toekomst. En haast heb je niet, maar dat moet ook niet, want dan is het te laat en dat ben je ruim voor.

Gelukkig kunnen we niet in de toekomst kijken.

Renesmurf, (URL) - 27-01-’16 22:39
John

Ik snap wel dat dat je bezig houdt. Ik denk zelf ook planmatisch over mijn toekomst. Hoe en waar ik wil wonen als ik 10 jaar verder ben. Ik begrijp je dus heel goed maar jullie worden alle 2 stok oud :) wedden?

John, (URL) - 28-01-’16 17:37
hanscke

Ik dacht al, heeft ze nou helemaal gevoelens over het stuk leven wat voorbij is en wat in dat huis heeft plaats gevonden, het huis is toch een stuk van jezelf. Dus toch. Ik vind het echt moedig om deze stap te doen. Ik ben er nog lang niet aan toe. Ik wil nog niet weg uit mijn stulp. Misschien wel nooit.

hanscke, (URL) - 28-01-’16 22:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.