Emotioneel

Alles draait om de komende verhuizing, wanneer dat dan ook mag zijn. We zijn er hele dagen mee bezig. Joop vooral met het opruimen van de duiven + hokken.

Ik tekende vandaag in Adobe het nieuwe huis en meubels op maat zodat ik er wat mee kan schuiven, dat maakt het wat overzichtelijker.

Verder kijk ik eens wat op marktplaats of er nog iets leuks aan eettafels in de aanbieding is, die van ons had ik er ook al opgezet, maar dat vond Joop nog te vroeg. Wel staat er sinds vandaag de houtklover en de kettingzagen op.

Nooit had ik gedacht dat het me emotioneel zo aan zou grijpen. Het houdt toch in dat je afscheid neemt van dingen waaraan je veel plezier hebt beleefd, zoals dat hele houtgebeuren ook veel gezelligheid met zich meebracht. Het huis verkopen waar je met veel plezier het langst woonde (26jr), al lijken de achttien jaar op Zonnemaire van vroeger veel langer.

Vanmiddag wandelden we lekker een rondje in  de zon. We zijn het erover eens dat het goed is dat het nu gebeurt, nu we alles nog zelf kunnen. De volgende bezichtiging staat in de agenda, spannend!

Ria Dinsdag 16 Februari 2016 at 6:11 pm | | Standaard

elf reacties

Laurent

ja, dat lijkt me toch ook best even slikken, als je ergens zo lang gewoond hebt, en ook als je er zelf zoveel aan gedaan hebt.

Laurent, - 16-02-’16 19:16
ria

We hebben het zelfs zelf in elkaar gezet Laurent, balkje voor balkje…

ria, (URL) - 16-02-’16 19:18
aargh

Ja je doet toch even een stukje van je leven in de verkoop. Ik heb tot nu toe bij elke verhuizing wel een beetje dat gevoel gehad, je verliest altijd een beetje hoe handig of mooi je nieuwe huis ook is.
Die houtklover zou je ook als bonus bij het huis kunnen doen, ik weet niet hoeveel je ervoor krijgt op marktplaats maar zo’n cadeautje bij het huis vinden mensen leuk, dat zou ze mild kunnen stemmen bij de onderhandelingen en dan per saldo meer opleveren.

aargh, (URL) - 16-02-’16 19:24
Thérèse

Ja, ik kan mij voorstellen, Ria. Ik word er ook een beetje verdrietig van zelfs. Komt misschien ook omdat wij ook af en toe tobben of wij in de school blijven of niet,

Thérèse, (URL) - 16-02-’16 19:24
Marijke

Een vraagje wat kost de houtklover?

Marijke, - 16-02-’16 20:14
ria

http://www.marktplaats.nl/a/tuin-en-terr..

ria, (URL) - 16-02-’16 20:16
Jan K. alias Afanja

Tja, je sluit toch een hoofdstuk van je leven af, maar er volgt vast een mooi en spannend nieuw hoofdstuk!

Jan K. alias Afanja, (URL) - 16-02-’16 20:43
Sjoerd

Ik kan me voorstellen dat je je er een beetje overheen moet zetten. Maar ik weet zeker dat je ook daar je plaats wel zal vinden. Het is tenslotten ook een beetje thuiskomen.

Sjoerd, (URL) - 16-02-’16 20:52
marlies

dat die 18 jaar in zonnemaire langer lijken is zo gek niet. 18 jaar was toen relatief een veel groter deel van je leven toen, dan die 26 jaar in dit huis in verhouding met je leven tot nu toe. (daardoor lijkt denk ik tegenwoordig de tijd ook zo snel te gaan, een jaar is als je 70 bent in verhouding heel wat minder dan een jaar als je 20 bent.)

marlies, - 16-02-’16 20:54
tineke

Ik kan me voorstellen dat je hier emotioneel van word.
Jullie hebben dit huis met eigen handen gebouwd 26 jaar geleden.
En er veel plezier beleefd.
Het is jullie stekkie!Maar jullie doen er goed aan nu je nog alles kunt.
Ook wij zijn er mee bezig om kleiner te gaan wonen!

tineke, - 16-02-’16 21:29
Irene

Dat is een indrukwekkende houtstapel. Verkoop je die mee? Op krijg je hem vast niet meer ;-)

Irene, (URL) - 17-02-’16 16:53
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.