Opruimen

Vandaag ruimde ik voor de tweede keer de kelderkast op. De eerste keer was alweer een tijdje geleden en dan blijkt dat de dingen die je de eerste keer bewaarde meer was omdat je het zonde vond om ze weg te gooien, niet omdat je ze nog nodig hebt.

De bovenste planken zijn nu allemaal leeg en er liggen nu alleen nog dingen op pakhoogtje. Ik heb in de garage hier een 'stoephoekje' gemaakt. Op de binnenkort te houden Zonnemairse dag ga ik op ons nieuw aangelegde stoepje zitten met de #zondeomwegtegooien spullen :-)

Gisteren bakte ik hier de laatste cake, ik was vergeten koekjes te kopen en dacht "nou dan bak ik toch een cake' maar de eieren waren op dus daar moest ik toen toch eerst voor naar de winkel. Toen de cake gebakken was en de spullen weer schoon bedacht ik ook dat het onzin was alles hier weer in de grote kast te zetten en nam me voor het vandaag mee te nemen naar de nieuwe keukenla, want daar hebben we helaas geen kast. 

Zo gezegd zo gedaan en ik pakte nog wat andere kleine dingen die al door mijn hoofd gegaan waren, nl. de vogeltjes voor de wc. Ik heb daar een leuk randje voor frutsels en de vogels mogen daar. De grote blauwe (ze zijn allemaal blauw) heeft ook nog een ophanghaakje, dus ik denk dat die nog gaat vliegen als het lukt qua #haakjeergensin.

De plinten zijn geschilderd, ik dacht dat ik klaar was, maar de koofjes moeten ook nog, daarvoor was het toen te laat, dat komt de volgende keer wel weer. In mijn tuin was alles netjes opgeruimd, kijk eens hoe netjes, trapje schoon, randjes afgestoken, de Bermweg ligt er weer keurig bij!

De logjes worden wel lang zo, maar ook dat gaat wel weer over.

Ria Maandag 02 Mei 2016 at 7:28 pm | | Standaard

dertien reacties

Margo

Als je het hebt over ‘hier’, bedoel je dan ‘hier’ of ‘daar’? :-)
Het is wel een zachte overgang zo vind ik. Je kleedt je het nieuwe huis stukje voor beetje aan terwijl je het oude stukje voor beetje uit doet.

Margo, (URL) - 02-05-’16 20:16
ria

Ja dat vind ik ook heel fijn Margo. Als ik het over hier heb, heb ik het nog steeds over de plek waar we nu nog wonen.

ria, (URL) - 02-05-’16 20:20
Thérèse

En dat trapje, is toch wél bij het nieuwe huis, Ria? Ik raak er ook een beetje van in de war. Maar dat geeft niet, hoor. Ik wist namelijk helemaal niet dat je een kelderkast had; ik dacht dat alles gelijkvloers was.
Maar goed, straks (als je gaat verhuizen, ben je in ‘in een vloek en een scheet’ over! (Uitdrukking van mijn moeder, die toch een heel keurige vrouw was :-)

Thérèse, (URL) - 02-05-’16 21:33
ria

Ja dat trapje is bij het nieuwe huis hoor. Ik snap wel dat het verwarrend is, maar hier is voorlopig nog hier waar we nu wonen. Daar wordt pas hier als we er wonen :-D

ria, (URL) - 02-05-’16 21:45
Irene

Sinds wanneer hebben wij bezwaar tegen lange logjes? ;-) Mooie vogeltjes, en ze staan daar leuk, het wordt al echt gezellig daar.

Irene, (URL) - 02-05-’16 21:49
marlies

https://www.youtube.com/watch?v=-k9qbKPo2RA
daar moest ik aan denken.

marlies, - 02-05-’16 21:59
R van InR

Is die kelderkast zo diep, of heb je op je rug op de grond gelegen om die foto te maken?
Irene heeft hier ook net een cake gebakken; zeker de tijd van het jaar ;-)

R van InR, - 02-05-’16 22:00
Renesmurf

Zo kom je elke dag een stapje verder, en zo heb je elke dag wat meer te melden. Prima zo, niks mis mee.

Renesmurf, (URL) - 02-05-’16 22:06
ria

Die kelderkast is heel hoog en daaronder zit de wijnkelder, nee ik heb niet op mijn rug gelegen :-)

ria, (URL) - 02-05-’16 22:33
Sjoerd

Een mens kan wat bewaren in zijn leven, ongelooflijk…

Sjoerd, (URL) - 03-05-’16 06:43
Wieneke

Ik zie het al, je bent erg goed bezig met less is more. ;-)

Wieneke, (URL) - 03-05-’16 12:21
Tineke

Een mens bewaard wat hoe groter het huis des te meer bewaren we wat.
Dat stenen trapje heb ik wat op en af gelopen!

Tineke, - 03-05-’16 15:30
Jan K. alias Afanja

Goed opruimen is een kunst. Volgens mij zijn we allemaal geneigd om meer te bewaren dan noodzakelijk is, totdat we i.v.m. een verhuizing gedwongen worden om dan toch maar eens echt door te pakken. Jij bent zo te horen lekker op weg. :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 04-05-’16 00:04
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.