Oost west enzo

Zon! Ik zag het in bed al vanmorgen, dat is nieuw hier.

De roldingen zijn wel naar beneden, maar aan het licht kan je wel zien of het zonnetje schijnt. We slapen op het oosten en in Scharendijke op het westen, daar zag ik het pas als de gordijnen open gingen. Zo heeft elk huis zijn dingen.

Wel heel veel wind vandaag, maar ja je kan niet alles hebben natuurlijk.

Heerlijke doperwtjes op het land, daar kan ik niet vanaf blijven. Ze doen me denken aan het groente tuintje van mijn vader, dat heb ik niet vaak, maar bij lekkere sappige doperwtjes wel. Als wij boontjes moesten doppen kon ik het ook niet laten ervan te snoepen.

Ook daar veel slakken. En als dit echte wijngaardslakken zijn heb ik toch niet de behoefte ze te gaan bakken, hoewel ik ze in Frankrijk altijd heerlijk vond, met veel knoflook natuurlijk.

Ik waste en droogde vooral. Om te drogen span ik lijntjes en die hangen eigenlijk wat te dicht bij de schutting, daar moet nog iets op verzonnen worden, maar ook dat komt wel weer een keer goed.

Zoals alles, altijd.

Ria Zaterdag 02 Juli 2016 at 6:52 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

elf reacties

Irene

Ja dat laatste, daar komt het eigenlijk heel erg vaak op neer. Een waar woord.

Irene, (URL) - 02-07-’16 20:39
Sjoerd

Dit zijn geen wijngaardslakken, maar ik heb ze hier in Limburg eens vers gegeten terwijl mijn collega’s met afgrijzen aan het kijken waren…. Yammie, gewoon super. We hadden ze gevangen, illegaal uiteraard, tijdens een wandeling in het Vijlense bos…

Sjoerd, (URL) - 02-07-’16 22:11
marlies

en ook als het niet goed komt he, maar met waslijntjes hoef je er niet aan te twijfelen ;-))

marlies, - 02-07-’16 22:12
Thérèse

echte doperwtjes, in de winkel zie je ze niet meer.

Thérèse, (URL) - 02-07-’16 22:26
marlies

therese, bij de turkse groentenboer zijn doppers wel verkrijgbaar. maar voor de echte, jonge hollandse moet je bij de bioboer zijn denk ik.

marlies, - 02-07-’16 22:43
Renesmurf

Ja, zo zit ik op een plek met de hele dag de zon, en tot laat op mijn balkon, andere mensen hebben minder geluk, maar die hebben vast weer andere interesses en voordelen.

Renesmurf, (URL) - 02-07-’16 22:43
Hanscke

Wij hebben best wel goed weer gehad, ook wel met het dorpsfeest. We hebben voor we vertrokken de tuin nog een uitgebreide onderhoudsbeurt gegeven, maar nu zitten we in Bourgondië en hier is het weer lekker. Ongeveer 23 graden. We hebben een goede internetverbinding. Jippie

Hanscke, - 02-07-’16 23:09
Margo

Ik moet er niet aan denken om die vieze glibberige slakken te eten! :-0
Maar wie ze graag lust mag ze in onze moestuin komen vangen, gratis, het stikt ervan, heerlijke naaktslakken!
:-(

Margo, - 02-07-’16 23:51
joke

Heb je geen droger..? ;)))

joke, - 03-07-’16 08:12
John

Ik vind dit wel het jaar van de wind. Maar goed. Hier is de slaapkamer ook op het westen maar door het raampje van de deur val licht van de badkamer, en daaraan kan ik zien of de zon schijnt.

John, (URL) - 03-07-’16 10:01
Jan K. alias Afanja

Slakken … brrrr, ik moet er niets van hebben.
Toevallig heb ik afgelopen week ontdekt hoe slakken onze bijkeuken binnen kwamen. Daar hebben we intussen een stokje voor gestoken, ze hebben in de tuin al meer dan genoeg ruimte en aan de gaten in sommige bladeren te zien hebben ze er ook ruim voldoende te vreten … :-(

Jan K. alias Afanja, (URL) - 03-07-’16 12:13
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.