Contrast

Wat een contrast met het weer van afgelopen dagen, regen, regen, regen en anders niet vandaag. Ik heb geen regenfoto's gemaakt, maar heb nog wat Zonnemairse trekkertjes van afgelopen zaterdag in de aanbieding. Ze stonden uitgestald op het voetbalveld, oud en nieuw naast elkaar en ook dat contrast is groot, alleen de afmetingen al.

Toch vind ik die ouwe knarretjes veel leuker dan die grove grote dingen

De jongens hadden hun spullen al vroeg ingepakt vanmorgen, zeker in een tentje is er geen lol aan met al die nattigheid.

Ik keek zodoende eens binnen op de boerderij waar ik vroeger 'zweerde' ging halen. 's Morgens ging het vaak al door de klas, ze zijn aan het slachten bij... en dan liep je hard om twaalf uur, want als je te laat was was het op.

Tegenwoordig heb je bij de vleesboerderij de keus, spek mèt of zonder zwoerd en natuurlijk koop ik altijd mèt en voordat het de pan in gaat heb ik de reepjes spek al lekker opgepeuzeld, beetje zout erop, heerlijk! En ook vaak wat spek, eigenlijk moet ik oppassen dat er nog wat overblijft om te bakken :)

Een Zundapp had Joop ook, een blauwe. Wel iets meer aangekleed dan deze maar daarom niet minder jeugdsentiment, veel kilometertjes achterop gezeten, zonder helm toen nog.

Ria Dinsdag 02 Augustus 2016 at 6:38 pm | | Standaard

vier reacties

hanscke

Het is hier de hele dag weer droog geweest. De Zündapp ken ik ook. Mijn eerste vriendje had een rode. En van die oude trekkertjes kan ik geen genoeg krijgen. zo mooi om te zien. Ik zou er bijna eentje zelf willen hebben.

hanscke, (URL) - 02-08-’16 22:40
Thérèse

Wat leuk Ria al die grote en kleine trekkers, Er valt dan heel wat te zien.

Thérèse, (URL) - 02-08-’16 23:25
Jan K. alias Afanja

Altijd de moeite waard, die oude motoren, zeker als ze af en toe ook nog eens even worden getart, want ze hebben toch bijna allemaal hun eigen kenmerkende geluid.
Hier was het zo goed als droog vandaag, maar het was wel de hele dag bewolkt en te koud voor de tijd van het jaar.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 03-08-’16 00:07
Sjoerd

Dat klopt ja, in de beginfase was een helm niet verplicht. Ik had er wel altijd ene op. Een van mijn ooms is dodelijk verongelukt op zijn scooter, hij droeg geen helm.

Sjoerd, (URL) - 03-08-’16 08:19
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.