Gratisdag

Eigenlijk had ik niet verwacht dat de boeren er blij mee zouden zijn, maar vanmiddag hoorde ik dat ze zaten te springen om nog een beetje regen. Nou dat hebben ze nu dan wel gehad, dan kan de tarwe als het opgedroogd is van het land, als dat tenminste nog begaanbaar is.

Ik ben blij dat ik geen boer ben hoor, zo ben je blij dat je een land vol prachtig graan hebt en zo is het gedaan met het mooie graan, gelukkig kennen we hier geen orkaan.

Wel gewandeld vanmidag, het was droog en inmiddels schijnt de zon weer en hangt mijn wasje te drogen in mijn nieuwe zelfverzonnen wasdrogerij waar ik erg blij mee ben.

Bijna thuis kocht ik nog een kilootje pruimen bij van Leersum, we kletsen wat, de honden (zij hebben er twee) kunnen het steeds beter vinden en ik vroeg ook nog om twee paprika's 'die krijg je hoor, die worden al een beetje rimpelig', ik deed ze in mijn tas samen met de pruimen en vervolgde mijn weg. Ik was net onderweg toen ik me realiseerde dat ik de pruimen niet betaald had, ik twijfelde maar wist bijna zeker van niet, dus ik liep terug.

'Die krijg je ook, het is gratis deze dag!' Dat is toch wel leuk boodschappen doen zo :)

Ria Woensdag 03 Augustus 2016 at 7:42 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

negen reacties

Irene

Ha, handig, de was zo

Irene, (URL) - 03-08-’16 20:31
Margo

Mooie foto’s! En mooi droogplekje! :-)

Margo, - 03-08-’16 21:04
joke

Dat is nog eens mazzel….

joke, - 03-08-’16 21:31
Thérèse

Een geluksdag Ria. Mooie foto’s. Een aardige man die pruimenman. Zo ga je je steeds meer thuisvoelen in Zonnemaire.

Thérèse, (URL) - 03-08-’16 22:59
Jan K. alias Afanja

Het was hier weer een trieste en regenachtige dag. Pas tegen het eind van de middag begon de lucht voorzichtig open te breken, en tegen zonsondergang was het helder. In de zomer van 2016 kun je niet zonder deugdelijke wasdrogerij … ;-(

Jan K. alias Afanja, (URL) - 04-08-’16 00:39
Sjoerd

Dat is mooi winkelen zo… Die hebben ook komkommertijd

Sjoerd, (URL) - 04-08-’16 10:38
aargh

Ik hoop dat die winkel het nog een tijdje volhoudt.

aargh, (URL) - 04-08-’16 16:15
ria

Het is eigenlijk een camping Aargh, dat fruit is nog een overblijfsel van opa die fruitteler was. Ze had nog veel rijpe pruimen en die wilde ik wel want bij mij gaan ze toch achter elkaar op, vandaar. Altijd beter weggeven dan weggooien zal ze gedacht hebben, ik ga toch nog weleens een kilootje halen.

ria, (URL) - 04-08-’16 18:26
fialas

mooi, dat boernwormkruid en die papaver, maar die foto daar tussenin, daar heb ik op moeten puzzelen, totdat ik zag wat het was.

fialas, - 04-08-’16 23:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.