Time flies

Joop moest even in St. Annaland zijn vanmiddag. Hij ging met de Spit en zodoende reden Didi en ik gezellig even mee, het was toch te warm om te wandelen.

Op de terugweg keken we even in St.Philipsland, de plaats waar mijn vader zijn laatste jaren als politieman sleet.

Ik rekende het eens even uit onderweg. Ze verhuisden op 1 september 1967, wij konden toen in hun huis hier in Zonnemaire blijven wonen. Mijn vader, geboren in 1914 ging op zijn zestigste met pensioen, dat was dus in 1974, dat klopt wel, want zo rond die tijd kochten wij ons huisje op Scharendijke en toen woonden zij daar al.

Hier in dit huis op St.Philipsland zouden ze dus maar negen jaar gewoond hebben, dat zal ook wel zo zijn maar voor mijn gevoel was het 2x zo lang.

De dakkappel zat er toen nog niet op, het raam aan de zijkant was mijn vader zijn kantoor, daar sliepen we als we er met z'n allen waren en met z'n allen is dan met zijn tienen. Mijn zus met vier kinderen en ik met twee. Wat een drukte moet dat geweest zijn voor mijn ouders, maar alles was er gewoon hoor, sudderlapjes, pap, soep, advocaatjes, ochtendboterhammen en mijn vader zat gewoon in zijn stoel.

Er moet een foto uit die tijd zijn van het huis, maar die kan ik zo gauw niet vinden, ik kom dan weer vanalles anders tegen.

Even lekker een rondje gedaan dus, al was dat ook best warm.

Ria Maandag 12 September 2016 at 6:58 pm | | Standaard

zes reacties

joke

Jee dat ze daar nog gewoond hebben…

joke, - 12-09-’16 19:28
ria

Wist je dat niet meer? Negen jaar dus ;-)

ria, (URL) - 12-09-’16 20:32
sil

Flipland mam

sil, - 12-09-’16 21:01
ria

Ja dat ook :-)

ria, (URL) - 12-09-’16 21:06
Renesmurf

Ja, lekker uitzoeken en de verhalen er bij vertellen, mooie mijmeringen.

Renesmurf, (URL) - 12-09-’16 23:23
Sjoerd

We gaan in ieder geval niet klagen over het mooie weer…

Sjoerd, (URL) - 13-09-’16 07:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.