Dagje wel

Het was me het dagje wel vandaag.

Allereerst scheelde het maar een haar of ik had hier niet meer gezeten. Hij kwam van de Achterweg met zijn dikke zwarte Jeep (of iets wat er op lijkt) en stond stil, druk met zijn telefoontje of wat dan ook. Ik stak over en met dat ik daarmee bezig was begon hij te rijden, de dijk op richting dorp, hij keek de andere kant op en zag mij totaal niet, de meneer met het kale hoofd en de donkere zonnebril. Het zal de laagstaande zon wel geweest zijn, maar ik schrok me dood en kon op het nippertje uit de voeten.

Vanmiddag ging Didi voor het eerst van haar leven logeren, dat viel niet mee voor mij.

Wij gingen naar een duivenfeestje, uitreiking van bekers en eten en we knutselden weer een tasje.

Ik was weer als eerste klaar en snap ook niet dat anderen daar zolang over kunnen doen. Er was een zanger en eigenlijk wilde ik alleen maar naar huis naar mijn hondje...

Dat hondje had het prima gehad en lag heerlijk te slapen toen we haar gingen halen, ze had zich keurig gedragen maar was gelukkig wel weer blij toen ze ons zag.

Ria Zaterdag 26 November 2016 at 11:32 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

negen reacties

Margo

Werd het nog gevolgd door Bingo? :-D
Had die vent in die jeep je nog in de gaten uiteindelijk of had hij er totaal geen weet van dat hij je bijna omver was gereden?

Margo, (URL) - 27-11-’16 00:23
ria

Ja op het laatst zag hij me nog, toen het gevaar al geweken was.

ria, (URL) - 27-11-’16 00:27
Sjoerd

Die lui in die asobakken denken dat normaal gedrag niet voor hun is weggelegd. Zo bewegen ze zich ook door het verkeer.

Sjoerd, (URL) - 27-11-’16 08:33
Wieneke

Maar waarom moet je nou tasjes gaan zitten maken als het een duivenbijeenkomst is?

Ik heb vorige week in zo’n soort auto gereden. Je merkt het niet eens als je een stoeprand raakt. Je zit heel hoog en ik vond het daardoor niet overzichtelijker worden. Maar goed, dat JIJ in ieder geval nog snel kon reageren.

Wieneke, (URL) - 27-11-’16 09:53
ria

Een jaar feest moe ik het eigenlijk noenen. Best even gezellig maar het duurt altijd zo lang en die tasje hoeven voor mij ook niet. ;-)

ria, - 27-11-’16 10:01
Sjeu

Een dagje wel ja.. Gelukkig reageerde je snel genoeg! xxx

Sjeu, - 27-11-’16 10:12
Renesmurf

ja, lekker thuis bij de hond is het fijnst natuurlijk.
Maar goed dat je altijd uitkijkt met oversteken, dat zou iedereen moeten doen, opletten in het verkeer. Het gaat nog te vaak fout, maar gelukkig nog vaker nog net goed.

Renesmurf, (URL) - 27-11-’16 11:48
Jan K. alias Afanja

Gebruik van mobieltjes onderweg is en blijft levensgevaarlijk, en dan vaak nog niet eens zozeer voor de beller of apper, maar des temeer voor het overige verkeer. Daardoor kun je als argeloze burger niet oplettend genoeg zijn. Gelukkig dat jij dat weer was gisteren!

Jan K. alias Afanja, (URL) - 27-11-’16 17:16
hanscke

Vaak is dat zo, dat wij ons heel druk maken om de hond en dat de hond(en) het prima naar de zin hebben. En toch vind ik het net als jij elke keer weer heel moeilijk om ze weg te brengen Met het telefoontje spelen en auto rijden gaat niet. Minister Schulz lijkt daar ook heilig van overtuigd te zijn, maar hoe lost men dit op?

hanscke, (URL) - 28-11-’16 20:47
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.