Pijntjes

Ik gebruik het nu drie weken met het idee dat het weleens zou kunnen helpen bij mijn gewrichtspijn in schouders en handen. Vier druppeltjes per dag neem ik vanaf het begin, twee 's morgens en twee aan het eind van de middag en het helpt. Ik merkte het na een dag of twee al, heel bijzonder.

Het is niet helemaal weg, vooral mijn rechterschouder voel ik nog als ik mijn arm op een bepaalde manier beweeg en bij het jas aantrekken, dat laatste zetje dat je jas nodig heeft om over over je schouder te vallen, maar lang niet meer zo erg.

Dus voorlopig blijf ik het gebruiken met dezelfde dosis, ik denk niet dat het nut heeft die te verhogen, drie weken is nog kort, misschien verbetert het nog meer, maar echt als je gewrichtspijn hebt zou ik het zeker eens proberen.

Vooral mijn handen waren ook erg stijf 's morgens, dan lag ik eerst een tijdje te 'kniijpen' voordat er weer wat beweging in zat, ik heb ook het idee dat mijn knokkels minder dik zijn.

Al jaren roep ik, smeek ik, vraag ik om een stille kerst, een rustig oud en nieuw, alles wat daarbij hoort het hoeft voor mij niet meer qua 'feest'. Ik ben er al jaren klaar mee en toch... steeds weer... elk jaar opnieuw.... gebeurt het weer en zit ik in januari met een bittere nasmaak...

Maar daarvoor hebben we TIJD, die heelt als geen ander, oude, open, stinkende en zwerende wonden. Je moet ze daarna wel met rust laten, openkrabben heeft geen zin, dan gaan ze maar weer ontsteken.


Ria Zaterdag 07 Januari 2017 at 5:25 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

negen reacties

Thérèse

Ik zal het eens aan Hans doorgeven van dat spul, die Original. Misschien volgend jaar ergens met Joop onderduiken, Ria. Nee, dat is ook te gek. Men moet naar jou luisteren, dat is toch normaal?

Thérèse, (URL) - 07-01-’17 20:27
Margo

Ben het met Therese eens. Maar als je ouder wordt wordt er niet meer naar je geluisterd, ze weten het wel beter. Onderduiken dus! :-)
Wij hebben het rustig kunnen houden, de tijd dat ik dacht dat dit ‘moest’ en dat je daar ‘echt niet’ onderuit kon is voorbij. Krijg allemaal het heen en weer, ik doe wat wil! Fijn dat dat goedje zo goed werkt. Ik heb het wel een beetje in mijn handen maar sinds ik niet meer met de hand schrijf gaat dat een stuk beter.

Margo, (URL) - 07-01-’17 20:33
Renesmurf

nasmaak? Ik gun je een witte kerst hoor, maar in januari valt vaak de eerste sneeuw, dat hoort een beetje zo.
Quandy krijgt ook al een hele tijd druppels uit zo`n soort flesje, dat regelt mijn moeder allemaal, en we denken dat het hem helpt, hij is fit en een wat minder slappe achterkant.

Renesmurf, (URL) - 07-01-’17 21:03
Sjoerd

CBO olie zie ik staan, toch eens naar gaan kijken.

Sjoerd, (URL) - 07-01-’17 21:17
aargh

Misschien dan nu maar vast duidelijke afspraken maken voor de volgende kerst/oud/nieuw periode. Laat de liefhebbers van feestelijkheden dat maar ergens anders doen. Gordijnen en deuren dicht, een flinke stapel lekkere dvd’s en een kleur- of breiwerkje, en op z’n tijd een wandeling met Didi. Niet smeken maar duidelijk zijn. Geef iedereen een kalender waarin jij schrijft dat je op die dagen niet beschikbaar bent. En voet bij stuk houden.
Beterschap met de gewrichten!

aargh, (URL) - 07-01-’17 23:17
hanscke

Dit kende ik nog niet. Ik denk dat je het spul zes weken moet gebruiken om er optimaal profijt van te hebben. Zelf gebruik ik glucosamine/chrondoïtine van lucovitaal tegen stijfheid. Als ik dan weer eens eigenwijs ben en denk dat ik wel zonder kan, begin ik het na een week of anderhalf flink te merken en dan maar weer naar de drogist. Een verkeerd soort zuinigheid.

hanscke, (URL) - 08-01-’17 10:30
Wieneke

Vaak duurt het wat langer met dit soort middelen, maar als je er nu al wat van begint te merken is dat erg fijn. Gooi er nog maar wat flessen tegenaan, hoor :-)

Wieneke, (URL) - 08-01-’17 15:01
John

Ik zit er in verband met mijn RA ook aan te denken. De voorgeschreven medicatie slik ik niet vanwege de vreselijke bijwerkingen.

John, (URL) - 08-01-’17 15:07
Jan K. alias Afanja

Zoals ik eerder al schreef: niks mis mee.
Ik gebruik al jaren medicinale cannabis en dat bevalt prima.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 08-01-’17 16:51
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.