Gevoer

We kennen elkaar al een tijdje, want ook toen we hier helemaal nog niet woonden en daar ook totaal nog geen sprake van was spraken we elkaar al regelmatig als ik weer eens voorbij kwam. Ik zeg altijd vriendelijk gedag tegen de beesten in de wei of langs de dijk.

Er is een paard op de Veerdijk een ezel bij Bommenede en dit schaap ergens in de Kromte. Ze zeggen eigenlijk geen van drie ooit iets terug, maar sinds kort weet ik dat als je met een zakje rommelt dat dan het schaap en de ezel wel even willen komen kijken. Mensen van het dorp brengen spruitenschilletjes en brood zag ik, dus gisteren nam ik ook eens een paar oude boterhammen mee, nou het schaap lustte er wel pap van, heerlijk vond ze het, maar ik bewaarde er nog een voor de ezel die er ook van smulde, jammer maar ik had niet meer.

Gisteren aten we witlof en vandaag nam ik de stronkjes mee, maar die bliefden ze niet. Ik heb ook eigenlijk geen idee van wat een schaap of een ezel lekker vinden, maar daar komen we op deze manier vanzelf achter en misschien hadden ze ook wel helemaal geen trek en misschien is het ook wel helemaal niet goed dat gevoer...

Ria Dinsdag 31 Januari 2017 at 7:06 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

negen reacties

Irene

Van schapen en ezels heb ik geen verstand maar ik kan je wel zeggen dat als ik hier iemand onze paarden zou zien voeren ik eropaf zou rennen en er vriendelijk doch subiet een eind aan zou maken. Paarden zijn geen alleseters, er is van alles niet goed voor ze, als het wel goed voer is worden ze te dik, en ze krijgen hier al alles wat ze nodig hebben en niet meer. Dus, alsjeblieft: niet voeren.

Irene, (URL) - 31-01-’17 20:02
ria

Jä dat vraag ik me dus ook af. Dat schapen ziet er goed uit en wordt goed verzorgd bij de ezel heb ik wel mijn twijfels maar die is niet mag er misschien juist door het extra eten. Ik weet het niet.

ria, (URL) - 31-01-’17 21:19
Renesmurf

Ja, kijk maar uit, straks komt er iemand die zeg dat je niet mag voederen. Ik doe het nooit tenminste.

Renesmurf, (URL) - 31-01-’17 22:54
Thérèse

Ach, had je er net zo’n lol in, maar ik zou het ook niet doen, omdat je het niet zeker weet.
Maar dag zeggen mag wel, ik doe het ook altijd.

Thérèse, (URL) - 31-01-’17 23:11
John

Schapen lusten in ieder geval uien. Dat geeft de boer hier ze altijd.

John, (URL) - 01-02-’17 08:04
ria

Dat zal wel tegen de wormen zijn misschien ;-)

ria, (URL) - 01-02-’17 10:40
Sjoerd

Voeren lijkt me inderdaad niet zo’n goed idee. De boer weet dan nooit wat het beest allemaal gegeten heeft.

Sjoerd, (URL) - 01-02-’17 12:15
aargh

Brood is zover ik weet voor vrijwel alle dieren slecht. Je kunt er wel goed slakken mee vangen. Groenteresten die niet gekookt zijn lijken me toch niet schadelijk, zolang het geen rauwe aardappels zijn of zo, die kunnen wij zelf ook beter niet eten. Misschien vinden de schapen witlof wel te bitter. Ik pluk altijd in de berm een bosje gras als er vee in een kaalgegraasde wei staat, dat is altijd goed.

aargh, (URL) - 01-02-’17 12:20
Wieneke

Onze trimster heeft vier ezels en ze voert ze in de winter hooi, maar ook wat stro en een speciale dieren muesli. Ze zien er heel goed uit. In het grasseizoen eten ze natuurlijk gras.
Brood mag absoluut niet.
Ik heb gevraagd of ik eens wat mee kan brengen voor die lieffies en toen mochten winterpeen en een paar appels weer wel.

Wieneke, (URL) - 01-02-’17 17:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.