Heet

Wij hebben echt de mooiste parasol van Schouwen en omstreken, kantelbaar in alle richtingen enz enz, je wil het niet weten allemaal, we zijn er dan ook superblij mee en net op tijd gekocht natuurlijk.

Vanmorgen voordat ik een rondje ging doen al open gedraaid, Joop was ook al onderweg, maar toen ik op de dijk kwam bleek er toch een stevige bries te staan. Gisteren in de hoogste stand kwam even de opgestoken zeewind eronder en viel hij inclusief 90kg voet toch even scheef, het liep allemaal goed af, maar dat hebben we liever niet natuurlijk. Dus ja, ik heb stevig doorgestapt en gelukkig stond alles nog zoals ik het achterliet.

Gisteren zo'n goedkoop kant en klaar gordijn bij Leen Bakker gehaald tegen de vliegen en dat scheelt echt een hoop vliegen, ook al blij mee.

Vanmiddag gezellig even met Didi naar Bolle, met de auto want airco hè en ze mocht ook mee naar binnen natuurlijk. Feest hoor, zukke lekkere luchten allemaal!

We kochten stokjes, want daar gingen we voor en een extra groot bot voor buiten, maar dat ligt nu nog ergens in de kamer, dat heeft enige voorbereiding nodig zo'n bot.

Wat ik me nu wel af vraag, maar misschien is dat heel raar hoor... hoe zit dat met die kalfjes zo in de brandende zon met zonder schaduw in de buurt? Is dat wel gezond? Kunnen die beestjes dat wel hebben? Eenendertig graden gaf de autobuitenthermometer aan. Er was wel een lekker windje maar toch, zouden wij onze hond daar neerleggen om even te wachten terwijl wij in de winkel zijn? En als wij dat deden zou dat dan wèl mogen?

Ria Zaterdag 27 Mei 2017 at 6:35 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

acht reacties

Margo

Ik vraag mij dat ook altijd af als ik die arme beesten in de bloedhete zon zie. Ook koeien en wat dacht je van schapen met hun warme wollen jasjes aan? Zolang ze niet dood gaan mag het zeker, boeren zijn boeren hè, en een boom planten ja dat staat maar in de weg als er gehooid moet worden. Daarom stem ik op de partij voor de dieren. Zodat dieren niet alleen maar als voorwerpen ten gunste van de mens worden gezien, maar als levende wezens die afhankelijk zijn van ons.

Margo, (URL) - 27-05-’17 19:27
fialas

natuurlijk hebben die dieren schaduw nodig. Koeien zijn bosdieren, net als kippen.
kijk aar eens in de bergen, waar ze de vrijheid hebben,je ziet ze nooit in de hete middagzon lopen. Paar jaar geleden was er een mooie aktie:bomen voor koeien, dan kon je intekenen op een boom. voor 5 euro geloof ik. Ik heb toen alle kleinkinderen op hun verjaardag een boom kado gegeven, daar kregen ze dan een certificaat van. maar boeren willen vaak helemaal geen boom, vanwege de bladval.

fialas, - 27-05-’17 21:09
ria

Dat moeten ze dan hier ook maar eens gaan doen zo’n aktie.

ria, (URL) - 27-05-’17 21:18
Margo

Precies! Vanwege de bladval! :-( Ik heb soms echt een hekel aan boeren!

Margo, (URL) - 27-05-’17 21:53
Irene

Koeien moeten eigenlijk ook een schuilgelegenheid hebben maar dat zie je weinig. In deze regio zijn er bijna altijd wel bomen of een hoge meidoornhaag gelukkig, het is niet zo kaal als in Zeeland.

Irene, (URL) - 27-05-’17 21:54
marlies

ooit was er een initiatief.
http://www.volkskrant.nl/archief/bomen-v..

ik heb het destijds nog bij nobodyhere gepost http://www.nobodyhere.com/insecten/?zoek..
marlies, - 27-05-’17 23:29
Sjoerd

Hier in het zuiden zie ik wel vaker Koeien lopen die op sommige plaatsen beschutting hebben van bomen en heggen. Je hoeft er toch niet meteen de hele wei me vol te zetten.

Sjoerd, (URL) - 28-05-’17 08:58
ria

Nee zeker niet.

ria, (URL) - 28-05-’17 11:05
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.