Eng

'Een beetje kip en rijst daar zit toch ook geen drol in' zei Joop gisteravond toen ik na een rondje met Didi zei dat er alweer niet gepoept was. Ik heb haar toen maar gelijk wat brokjes gegeven met nog een beetje kip en vanmorgen weer half om half en eindelijk zo rond een uur of drie een heerlijke gewone drol, erg smeuiig nog wel, maar gewone poep, ik was er zo blij mee en heb er nog net geen foto van gemaakt, maar ik denk dat jullie hem zo ook wel ruiken. Verder is ze gewoon weer vrolijk en bijdehand, dat hebben we dan ook weer gehad.

Op naar het volgende, want er gebeurt hier nogal het een en ander hoor, raadsels, ik weet het, maar ik ben boos, heel boos en het is natuurlijk niet zo dat mensen door dreigementen alles maar kunnen flikken.

Verder maak ik me zorgen. Een paar dagen geleden zat ik buiten en het rook erg lekker vond ik, er was vast iemand een heerlijk avondmaaltijd aan het bereiden. Toen ik naar binnen liep werd de geur alleen maar sterker en begreep ik dat het bij mezelf moest zijn. Ik had net kip voor Didi gekookt en toen die gaar was uit de pan gehaald en de bouiilon terug gezet, die was inmiddels helemaal verdampt en de pan bloedheet en het was al zo warm.

Een tijdje terug had ik ook al zoiets gehad en wat denk je ... ondanks dat ik mezelf ingeprent had er goed op te letten vanavond weer... spek gebakken en op de borden gelegd, pan in de gootsteen gelegd en even later zien dat het gas nog brandt. Ik vind het eng, zou ik dement worden?

Ria Zondag 25 Juni 2017 at 7:20 pm | | Standaard

veertien reacties

Bart

Ik denk het !

Bart, - 25-06-’17 20:44
Sjoerd

Dat zou best kunnen, ik raad je aan om op een andere wijze te gaan koken, met inductie. Pan eraf, kookplaat uit…

Sjoerd, (URL) - 25-06-’17 21:35
Renesmurf

Ja, dat is dan even iets wat gewoon weer in je systeem moet komen, dat is er even uitgeraakt door je zorgen.
De poep ruik ik niet, maar altijd fijn als dat weer goed is!

Renesmurf, (URL) - 25-06-’17 21:40
ria

ja heerlijk hè er is niks fijner dan goeie poep :-)

ria, (URL) - 25-06-’17 21:52
marlies

laatst kreeg ik een foto die mijn oudste had gemaakt van een brandende gaspit. (met een lachende emoticon erbij.) had ik in hun keuken aan laten staan. als je vergeetachtig wordt ben je nog niet dement, dan heb je gewoon meer dan anders aan je hoofd. gaat, net als alles, ook weer over.

marlies, - 25-06-’17 22:51
ria

Oh gelukkig , ja best veel aan mijn hoofd ook.

ria, (URL) - 25-06-’17 23:04
joke

Oo..Heb jij dat ook al….haha

joke, - 25-06-’17 23:11
Thérèse

Hoi weer goeie poep! En ik denk ook dat je gedachten elders zijn omdat je je zorgen maakte.
En BOOS! Nee, ik vraag niks.

Thérèse, (URL) - 25-06-’17 23:32
John

Dreigementen slaan nergens op. Waar halen mensen het vandaan?

John, (URL) - 26-06-’17 08:51
Wieneke

Mijn hand eens heel erg verbrand aan een lege pan die nog op het brandende gas stond. Dan leer je het wel om extra te controleren. Overigens was ik toen dertig of zo :-) En ik sta wel eens voor een kast en denk: wat kwam ik hier nou eigenlijk doen? Gewone verstrooidheid.

Maar als je drie keer in het uur hetzelfde logje schrijft….waarschuwen we wel, hoor.

Boos is goed, als het wat oplevert. Functioneel boos heet dat .

Wieneke, (URL) - 26-06-’17 09:35
Margo

Dan ben ik ook dement. Ik vind het een nare gedachte, ben er ook bang voor, maar ik denk dat een mens z’n harde schijf op den duur erg vol raakt, en dat daardoor wel eens iets vergeten wordt.
En dreigementen zijn ziek!

Margo, (URL) - 26-06-’17 11:53
Jan K. alias Afanja

Of je nou meteen dement wordt als je af en toe eens wat vergeet … da’s toch niet te hopen, want dan ben ik waarschijnlijk ook al een eind op weg … Als je jezelf op dat soort foutjes betrapt, is het wel handig om er wat op te bedenken waardoor je minder snel in herhaling valt (hoop ik dan maar).
Maar het is wel fijn dat Didi weer de oude lijkt te worden. Dat dan weer wel! :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 26-06-’17 14:32
Irene

Zulke dingen gebeuren gewoon als je met je gedachten ergens anders bent. Niets aan de hand, komt goed als de rust is weergekeerd.

Irene, (URL) - 26-06-’17 23:04
Eugenie

Heel herkenbaar Ria (dat van dat gas), gebeurt mij ook wel eens. Gewoon te druk in je hoofd. Ik geniet trouwens nog steeds van je stukjes hoor. Afgelopen weekend waren we in Zonnemaire en zag ik ook dat mooie roze (met wit) bloempje langs de Kijkuitsedijk. Wat is de natuur toch mooi!

Eugenie, - 27-06-’17 13:01
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.