Oogsttijd

In mijn plantenbak heeft de Cichorei het loodje gelegd, uitgebloeid, te winderig, ik weet het niet maar ineens hingen de blaadjes slap. Er komt ook bijna geen wortel bij bij wat je in de grond stopt, dat is dan wel weer leuk dat niet je halve bak omgespit hoeft te worden, volgend jaar weer dus! In de polder staan ze nog fris en fruitig hier en daar.

Hier ligt het meeste vlas al plat, maar bij Brouwershaven stond nog een flinke lap overeind waar ze vanmiddag net mee begonnen waren te trekken (vlas wordt niet gemaaid) toen ik er voorbij kwam. Ik heb het gelijk maar eens wat van dichterbij bekeken.

vlasmaaien

Een soort schaarvorken waar het vlas mee uit de grond getrokken en dan ergens onderweg worden de zaadbolletjes eraf geknipt, die dan in de doos bovenop de machine terecht komen.

van waaruit ze in de aanhanger gelost worden, het waren de eerste dus ze werden uitgebreid bekeken. Ook had het net nogal geregend, ze zullen toch ook niet te nat mogen worden gemaaid.

En met zo'n noodgang gaat dat dus...

Ria Vrijdag 28 Juli 2017 at 6:24 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

vijf reacties

Ina

Mooi om te zien en te weten hoe het oogsten van vlas nu eigenlijk gebeurd. :-)

Ina, - 28-07-’17 20:24
marlies

net een reuzenepilator ;-))

marlies, - 28-07-’17 20:50
Renesmurf

ja, dat gaat supersnel zeg, moderne tijden he. En boeren zemelen toch altijd over het weer. Schilders ook trouwens. En mijn AH plantjes zijn ook zo goed als gestorven.

Renesmurf, (URL) - 28-07-’17 20:50
Sjoerd

Dat had ik ook nog nooit gezien.

Sjoerd, (URL) - 29-07-’17 08:55
Jan K. alias Afanja

Wat een leerzaam logje en heel mooi ook!

Jan K. alias Afanja, (URL) - 29-07-’17 15:33
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.