Wasdag

Het was wasdag vandaag. Bed in de was, bank in de was, eerst alles uitkleden, machientje in, machientje uit, drogen, alles weer aankleden, ik was er druk mee. Vloeren ook gelijk haarvrij gemaakt al zie je daar niets van, ik ben toch zo blij met mijn stenen planken!

Tussendoor kwam Mir nog even op de koffie en daarna wandelde ik nog een klein rondje en toen was het alweer bijna etenstijd, een dag is niks.

Ik kan nu weer niet wachten tot mijn bril klaar is. Hoe staat het met de brillen bij mijn lezers? Gaan jullie nog steeds naar de duurdere optiek of kiezen jullie ook voor de buurman? 

Ik ga naar de buurman, ik heb nu voor €179 een nieuwe bril, inclusief glazen met alles erop en eraan. Vraag me niet hoe het kan maar het kan. Joop ging naar de overbuurman, waar hij eigenlijk altijd gaat, hij is iets duurder uit omdat hij graag meekleurende glazen wil. De acties zijn overal wel, Joop had zijn (duurdere) montuur voor een tientje, maar dan nog scheelt het een hoop.

Toen ik mijn bril uitzocht was er samen met mij een meisje van een jaar of zestien, zij nam er twee een blauwe en een rode iets grotere ronde monturen, ze stonden haar erg leuk en wel twee voor de prijs van één. Misschien moet je in de goedkopere zaken iets langer zoeken en allicht minder keus, maar ik pik die 'dure' brillen er op straat echt niet uit hoor, of het moeten mannen met afzichtelijke blauwe brillen zijn, waarvan ik dan weer denk, die heb je nooit zelf uitgezocht... die is je aangesmeerd.

Ria Maandag 21 Augustus 2017 at 7:16 pm | | Standaard

dertien reacties

Ina

Lastig blijft het met al die keuzes. Maar volgens mij heb je wel weer een Ria brilletje uitgezocht. :-) ik ben heel benieuwd wat het is geworden.

Ina, - 21-08-’17 21:05
Sjoerd

Het montuur is het minste probleem, het zijn de glazen die het duur maken…

Sjoerd, (URL) - 21-08-’17 21:42
ria

All inclusive sjoerd extra dun ontspiegeld varifocaal a 179

ria, (URL) - 21-08-’17 21:46
Thérèse

Wat een drukke dag, Ria, met al dat wassen. Heb jij een hoes om je bank, dat je zomaar alles uit en aan kan doen?

En brillen afkloppen ik heb er nog nooit een gehad.

Thérèse, (URL) - 21-08-’17 21:48
marlies

ik heb nu al 8 jaar mijn poepdure bril. van de poepdure opticien die qua service zijn prijs ook waar maakt. ooit bij een van de ketens geweest, was meteen genezen toen ik de uitslag van de meting kreeg.maar ik ken genoeg mensen die heel tevreden zijn met hans en spec en pearl enzo

marlies, - 21-08-’17 21:49
ria

Ja maar jij bent zelf ook een beetje poep natuurlijk.he :-D

ria, (URL) - 21-08-’17 22:12
hanscke

Mijn ervaring is dat het montuur de bril niet duur maakt. Het zijn de glazen, maar dan wil ik ook echt comfortglazen en daar hangt een prijskaartje aan, want er zijn meerdere keuzes met variofocus. Ik wil wel graag ook goed kunnen lezen. Meekleurend hoeft dan weer niet.

hanscke, (URL) - 21-08-’17 22:31
ria

Ik heb het toch nergens over alleen het montuur? Sjonge jonge daar kan ik niet goed tegen hoor. Hebben jullie wel een goeie bril ?

ria, (URL) - 21-08-’17 22:49
hanneke

Ik ben al meer dan 50 jaar van de bril af en daar ben ik nog elke dag blij om.

hanneke, (URL) - 21-08-’17 23:39
Margo

Ik wil eigenlijk ook wel weer een andere bril (montuur). Hoewel ik er drie heb. De duurste draag ik nooit. En het zou ook wel weer goed zijn te checken of de glazen nog goed genoeg zijn. En oh ja ik heb een zonnebril op sterkte, ook erg fijn. Ik heb jaren lenzen gebruikt maar moest toen een leesbril, en èn lenzen èn bril dat leest niet lekker en altijd die bril bungelend om je nek is ook niks, vind ik dan. Misschien is laseren iets.

Margo, (URL) - 22-08-’17 00:14
Wieneke

Wij hebben allebei een leesbril, zo’n halve, en eens per twee jaar of zo krijgen we een kaartje voor een oogmeting in de bus van een gewone optiek. Daar krijgen we altijd keurige service, dus blijven we maar bij deze speciaalzaak. Ik heb helemaal geen ervaring met de grote brillen-ketenwinkels. Of ze goed, goedkoper of wat dan ook zijn: ik weet het gewoon niet. Onze verzekering vergoedt trouwens de helft van de halve bril. Leuk he? :-)

Wieneke, (URL) - 22-08-’17 12:10
ria

Ja onze verzekering 100 euro :-D dat is al van de prijs af.

ria, (URL) - 22-08-’17 12:59
John

Een dag is zeker niets. Zo weg. En een goeie bril is goud waard.

John, (URL) - 22-08-’17 15:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.