Appeltje eitje

We waren weer gezellig even op de thee bij Heleen, ze had prachtige rode appeltjes in een kistje. 'Niet te eten' zei ze zelf toen ik er een hapje van nam, die was nog erg zuur, 'en zodra ze dat niet meer zijn zijn ze melig'.

De kleur is prachtig, ouderwetse sterappeltjes en als je ze toch niet opeet is het leuker om ze in de boom te laten hangen, maar ja dan vallen ze er weer uit, dus dan leg je ze in een kistje, ook leuk!

'Als je ze doorsnijdt zie je een prachtig sterretje', zei ze en eenmaal thuis probeerde ik dat eens uit natuurlijk. Nou bij mijn appeltje was nergens een sterretje te bekennen, gewoon een saai klokhuis... ik heb hem daarna toch maar opgegeten. En nu ik eens even google zie ik dat ik hem 'gewoon' overdwars door had moeten snijden... tsja...

Op onze ochtendwandeling nam ik weer een doosje eitjes van Dieneke mee, gisteren gebruikte ik de laatste voor een cake. Ik heb nog nooit zo'n gele cake gehad, volgens mij eten die kippen alleen gele bloemetjes.

Ria Maandag 04 September 2017 at 7:07 pm | | Standaard

zes reacties

Bart

Wij hebben ook tig van die appeltjes. Zien er geweldig uit, maar zo zuur als…….. Dus ook hier slechts decoratie.

Bart, - 04-09-’17 19:47
Thérèse

Dát deden wij inderdaad vroeger met sterappeltjes. Wij vonden ze heerlijk, maar dat was misschien vanwege de naam en het sterretje.

Thérèse, (URL) - 04-09-’17 21:39
Renesmurf

ja, pas als je denkt dat er iets niet zo gegaan is zoals het hoort raadpleeg je google, dat heb ik ook wel eens. Leven is leren.

Renesmurf, (URL) - 04-09-’17 22:22
Jeanne

Dus jij hebt gele- bloemetjes- cake, ziet er lekker uit.

Jeanne, (URL) - 04-09-’17 22:35
Sjoerd

Die eitjes zijn natuurlijk super en dan in de cake, jammie.

Sjoerd, (URL) - 05-09-’17 08:28
John

Eitjes neem ik nergens mee. Over een paar weken pas weer hoop ik, maar voorlopig nog voldoende voorraad en ze leggen nog.

John, (URL) - 05-09-’17 17:12
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.