Zonnemaire vroeger

De schilder bracht gisteren een paar boekjes voor me mee. Ik kende ze nog niet en zulke vind ik toch altijd wel erg leuk. Dat van Kor van der Have is helemaal in dialect en dan wel het dialect zoals ik het spreek, want per dorp verschilt dat nogal, dus het leest best makkelijk, erg leuk ook. Ik lees af en toe stukjes voor voor Joop terwijl die met zijn tv in de weer is, want dat werkt allemaal nog niet zoals hij zou willen.

Dat van Kornelis Pieter Verseput gaat meer over de elite van het dorp, stambomen en de huizen waar ze woonden e.d. daar keek ik plaatjes en zag natuurlijk gelijk de foto van 'de Grote Hofstede' al wist ik niet dat die zo heet. Wel wist ik dat het nog steeds in bezit van de familie is als een soort familiehuis. Het staat hier aan de Bermweg en afgelopen week maakte ik nog deze foto.

Aan onderhoud wordt er niet veel gedaan. In de tijd toen wij hier vroeger woonden woonde de burgemeester er en en later een wethouder geloof ik. Al lezend kom ik vast nog meer te weten.

Wel apart dat de namen van de schrijvers die meestel met een C worden geschreven in dit geval allebei met een K zijn.

Als er mensen op het dorp zijn die ook zo'n leuke vlag willen dan kan dat, geen idee wat ze kosten, dit lapje van mij was €32 daar zitten niet eens zoompjes in, maar hoe meer je bestelt hoe goedkoper en dan is het leuker om mooiere te bestellen. Ik wacht het af en zoniet even goede vrienden.

Ria Vrijdag 20 Oktober 2017 at 6:27 pm | | Standaard

twee reacties

Sjoerd

Ik vind het mooi, die oude verhalen. Weten waar je woont en hoe het ontstaan is.

Sjoerd, (URL) - 20-10-’17 20:29
Renesmurf

Het moet wel goed onderhouden worden vind ik, anders vergaat het! Ik vind Gronings lezen erg lastig en onaangenaam, niet gewend he, daar komt het van.

Renesmurf, (URL) - 21-10-’17 11:30
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.