Lamp en licht

Toch maar even over de lampen want ik vind het moeilijk.  Van deze kocht ik er twee, eenvoudig met matglazen kapjes omdat ik vind dat er al genoeg in de kamer staat en de lampen niet zo aanwezig hoeven te zijn. Bij deze werden halogeen lampjes meegeleverd, er zitten er twee in zo'n kapje. Het is natuurlijk heel anders dan indirecte plafond verlichting of een kap. Een kap wilde ik echt niet meer en die plafondschijnwerpers zijn ook allemaal hetzelfde.

Deze dus, ik vind ze mooi, maar als ze branden met de meegeleverde halogeen lampen is het veel te fel, dus ik zocht eens wat op het www. en zag dat er ook matte halogeendingen zijn, maar die mogen blijkbaar niet meer gemaakt worden hoorde ik later in de winkel, waar ik toen ledlampjes meenam om te proberen. Als ik de verpakking netjes opensneed mocht ik ze proberen. Zo gezegd zo gedaan, op de foto zitten ze erin, iets minder fel en wat warmer licht, beter maar nog niet optimaal vind ik, maar goed als het niet anders kan doen we het er maar mee, ik ga ze niet terugsturen, het zal ook wel een kwestie van wennen zijn.

Deze kocht ik voor in de keuken, daar werd geen lamp meegeleverd, dus daar draaide ik een oude in, maar omdat dit ook niet direct het plafond verlicht gaf de lamp ook wat minder licht, dus ik keek ook daarvoor voor een andere.

Ook een led lamp met Scene Switch   ik had er nog nooit van gehoord, maar het is erg leuk, drie verschillende standen in één lamp simpel met de aan- uit schakelaar.

Ik begrijp echt nog niets van de Lumen en de bijbehorende Watts waar dat ooit voor nodig was....

Ria Maandag 27 November 2017 at 7:11 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

negen reacties

Margo

Verlichting vind ik ook heel moeilijk. Ik heb er een hekel aan als ik recht in het licht zit te kijken, te veel licht is vervelend, te weinig ook. En nu het weer vroeg donker is is een lampje om te lezen ook wel makkelijk. Een dimmer is een must. Mooie lampjes heb je, waar heb je die tweede vandaan?
Van de hedendaagse aanduiding snap ik ook nog steeds niks. Gelukkig staat het vaak op de verpakking, met hoeveel watt het vergelijkbaar is.

Margo, (URL) - 27-11-’17 19:50
Irene

Wat een vondst die sceneswitch. Mooie lamp voor in de keuken, die bovenste lijkt idd wel erg fel te schijnen. Ja moeilijk hè, verlichting, wij hebben nog steeds een peertje in de woonkamer maar begin januari gaan we naar Hornbach (voor ons een hele expeditie), chinese lantarens kopen.

Irene, (URL) - 27-11-’17 20:47
Sjoerd

Verlichting vind ik ook heel moeilijk. Of het geeft te weinig licht of het schijnt veel te fel of te wit. Bij mijn buro hangen nu twee koperen lantarens, die geven een aangenaam wat gelig licht door het koper. Zelfs met wit licht erin.

Sjoerd, (URL) - 27-11-’17 21:57
hanscke

Ik vind de bovenste lamp erg mooi. Ik heb ook altijd graag een goede leeslamp. Is vaak wat fel, maar als ik dan niet meer lees of brei doe ik hem wel uit.

hanscke, (URL) - 27-11-’17 22:39
Renesmurf

Ja, het went wel en vast heel snel. Ik vind lampen altijd leuk, en ik let er ook altijd op als ik ergens binnen ben.

Renesmurf, (URL) - 27-11-’17 23:08
Jan K . alias Afanja

Dat zijn twee mooie lampen, al had eerste ietsje minder fel mogen schijnen.
Ik heb net een nieuwe bureaulamp, led met 4 verschillende standen en kleuren, dat had ik al veel eerder moeten doen.

Jan K . alias Afanja, (URL) - 28-11-’17 11:40
ria

@Margo bij https://www.lampenlicht.nl/

ria, (URL) - 28-11-’17 12:38
Thérèse

Ik vind ze mooi, hoor, maar dat zegt niks. Ik ben daar makkelijk in en jullie moeten ze fijn vinden. Nooit geweten dat de meeste mensen het moeilijk vinden, dus het is niet ongewoon dat Hans dat ook altijd vindt.

Thérèse, (URL) - 28-11-’17 14:58
John

Mooie lampen. Het pas vast enorm in jullie huis. Ik vind licht/lampen altijd erg persoonlijk. Je kiest altijd wat het beste bij jezelf past.

John, (URL) - 29-11-’17 09:11
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.