Winters

Het (kerst)boompje heeft het goed bij mij, dat staat lekker te genieten in de regen in plaats van in het droge tuincentrum. Het is een Abies Koreana zag ik op het labeltje.

Vanmorgen was het nog droog, dus dan pak ik maar gelijk dat ochtendrondje al begon het alweer te regenen en te hagelen vlak voordat ik thuis was.

Voor Joop zijn dit vervelende tijden, Eén stap buiten de deur betekent dooie vingers en verder heeft hij het maar koud, het liefst zou hij de thermostaat op 25 graden zetten, maar zolang je daarin blijft zitten voel je dat ook niet meer. Bewegen helpt niet zegt hij zelf, ik wilde hem al naar de sportschool sturen, daar is het warm en je beweegt. Het heeft ook met zijn medicijngebruik te maken, keuzes, wat heb je liever, soms kan je niet anders en een beetje eigenwijs is hij ook eigenlijk best.

Joop ging vandaag op stap voor de duiven, prijzen ophalen in Belgie en rondbrengen in een fijne warme auto. Ik deed de tv aan en breide en zag programma's die ik anders nooit zie, 'door het oog van de naald'  bv, nog nooit gezien maar best leuk. Ik verdiep me er ook niet genoeg in om van tevoren te kijken of er dingen zijn die ik misschien zou willen zien en je mist ook niets als je ze niet ziet, dat vind ik tenminste. En mocht het uiteindelijk toch opzienbarend zijn dan is het allemaal terug te zien. Ik heb van mijn leven al zoveel voor dat kastje gezeten. Joop ook, maar die blijft maar films en series kijken.

Ria Donderdag 30 November 2017 at 6:07 pm | | Standaard

acht reacties

Thérèse

Wat een leuk boompje Ria! Ik dacht net dit jaar maar eens geen boompje aan te schaffen aangezien wij volop met een felverlichte winkel aan de overkant zitten. Maar zo’n schattig boompje, tja…

Vervelend voor Joop, dat hij het steeds koud heeft. Doe hem de groetjes!

Thérèse, (URL) - 30-11-’17 18:56
ria

Ja ik wil gewoon op de stoep iets leuks, binnen hou ik het zeker met de nieuwe lampen kalm dit jaar, ik raak er al aardig aan gewend hoor.
Groeten terug zegt hij ;-)

ria, (URL) - 30-11-’17 19:01
Margo

Brei een lekkere warme trui voor Joop, en een sjaal en muts en warme sokken!

Margo, (URL) - 30-11-’17 19:10
Fien.

Zet je Joop ook aan het breien!!!

Fien., - 30-11-’17 19:34
Irene

Ha, mogen we de groeten doen! Groeten aan Joop, Didi en sla jezelf ook niet over.

Irene, (URL) - 30-11-’17 21:57
ria

:-D verzoeknummer aanvragen mag ook!

ria, (URL) - 30-11-’17 23:44
Jan K. alias Afanja

Wij laten onze kerstboom al jaren staan waar hij eigenlijk thuis hoort … in het bos. Tegen de tijd dat de kerst nadert halen we wat extra groen in huis en steken we her en der een kaarsje aan. Maar eest moet ik mijn Sinterklaasgedichten klaar zien te krijgen … ;-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 01-12-’17 00:03
John

Bewegen is altijd goed. Als je bloed lekker blijft stromen heb je het niet zo snel koud. Ik vind het binnen met 19 graden nog lekker.

John, (URL) - 01-12-’17 16:05
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.