Wandelen en herdenken

Snel een foto gemaakt want zoveel bloemetjes zie je nog niet, ik heb er ook maar eentje want we hadden een beetje haast, Feyenoord was aan het spelen, dus ja. Ik denk dat dit speenkruid is? Dat is toch wel erg vroeg.

Het was een heerlijke zondag, waarop we lekker gewandeld hebben. Vanmiddag liep Heleen gezellig mee en dronken we bij haar een lekker kopje thee (dat rijmt).

Deze dagen wordt het Watersnoodpad  gelopen. Je kunt elke dag meelopen of maar een stukje en onderweg kan je je melden bij de verslaggevers van Omroep Zeeland als je iets wilt vertellen. Wij deden dat onderweg aan elkaar, bijzonder ook om tot de conclusie te komen dat onze vaders wellicht samen op Beldert hebben gestaan om te constateren dat het niet goed ging komen met het water die nacht. We woonden toen misschien een paar honderd meter van elkaar vandaan.

Hier de speciale bijlage uit de wereld regio.

Ria Zondag 28 Januari 2018 at 5:40 pm | | Standaard

tien reacties

Thérèse

Een goed idee dat Watersnoodpad. Wat lijkt mij dat erg voor de vaders. Je hebt wel eens een logje erover geschreven, maar ik weet niet meer wat jouw vader toen gedaan heeft, Ria?

Thérèse, (URL) - 28-01-’18 21:38
ria

http://riavanfelius.nl/archive/2016-01-3..

ria, (URL) - 28-01-’18 21:41
Sjoerd

65 jaar geleden alweer, het achtervolgt me al mijn hele leven. Geboren in een rampjaar…

Sjoerd, (URL) - 28-01-’18 22:09
Renesmurf

Onze watersnood was 500 jaar geleden. En wie weet wat de toekomst nog gaat brengen. Het weer hier was erg nat vandaag, niet veel aan.

Renesmurf, (URL) - 28-01-’18 22:49
Jan K. alias Afanja

Niet alleen dat bloemetje is vroeg, ik hoorde vanmorgen dat de eerste grutto’s vandaag alweer gezien zijn in hun broedgebied in Fryslân. Die zijn ook een paar weken te vroeg.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 29-01-’18 13:34
marlies

het is een winteraconiet, maar het speenkruit zal zich ook alweer gauw laten zien.

marlies, - 30-01-’18 20:09
marlies

het is geen winterakoniet hoor, je hebt gelijk, tis speenkruit

marlies, - 30-01-’18 20:10
fialas

dag Ria, ik heb altijd grote moeite je te vinden. Ik heb vanavond op NOP 2 VPRO prachtige documentaire gezien over de watersnood. Het is zo lang geleden maar ik weet het nog precies, hoe in onze huiskamer in het veilige Limburg het zware pluche tafelkleed heen en weer waaide door de storm. Pas de volgende ochtend, die zondag , om 12 uur hoorden wij op de radio wat er was gebeurd. De documentnaire vanavond maakte diepe indruk op mij, ook al denk ik alles te weten. Ik denk aan jouw verhaal hoe je als peuter door het zolderraam aan de redders in hun bootje was overgegeven, Wat mij in deze docu het meeste raakte was niet eens de moed en volharding van al die redders, de zandzakken, de kadavers van dode dieren, maar de ernstige kalmte waarmee die haveloze mensen die alles kwijt waren, ook elkaar kwijt waren, hun lot droegen. Geen paniek, geen geschreeuw…..Zeeuwen zijn toch wel een bijzonder volkje.

fialas, - 31-01-’18 23:46
fialas

dankzij behulpzame Thérèse uit Bovenkarspel heb ik je gegevens weer terug.Ik zal zelf ook weer eens gaan bloggen, het is eigenlijk veel te leuk om te laten slabakken.

fialas, - 31-01-’18 23:50
ria

Wat leuk dat je er weer bent fialas :-)

ria, (URL) - 31-01-’18 23:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.