Had het maar gezegd

Stiekum was ik best een beetje verliefd. Ik was pas twaalf, zat net op de middelbare school, en om tussen de middag niet al te alleen te zijn at ik in het begin mijn boterhammetjes op aan de Julianastraat bij de ouders van Freek die toen al verkering met Janny (mijn zus) had. Piet de broer van Freek was daar dan ook vaak en hij plaagde me vooral, tot ik natuurlijk zo rood als een kroot werd. Hij was zeker al een jaar of achttien dus een stuk ouder.

Later at ik mijn boterhammen gewoon op straat op of we haalden patat en gaven het brood aan de vogels. Ik zag hem bijna nooit meer. Tot op de bruiloft van Janny en Freek. Er was een wisseldans, we dansten een stukje en moesten zelfs zoenen (op de wang natuurlijk). Ik kon er niet van slapen en droomde dat er van een bruiloft nog een bruiloft kwam.

Daarna zag ik hem nooit meer. Tot twee jaar geleden op de verjaardag van Freek en vorig jaar weer. Bij het afscheid nemen vertelde Janny het aan hem, ik had het haar wel eens verteld. "Had het maar gezegd." zei hij met een brede grijns en we zeiden gedag met een zoen (op de wang natuurlijk). 

Dat was de laatste keer dat ik hem zag. Afgelopen weekend overleed hij.

Het is raar, je denkt of hoopt met z'n allen heel oud te worden, maar dat is niet vanzelfsprekend, het kan zomaar in het geval van Piet in een paar weken gebeurd zijn.

Veel sterkte voor alle nabestaanden.

Ria Dinsdag 30 Januari 2018 at 6:59 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

zeven reacties

Sjoerd

We komen op een leeftijd dat links en rechts personen de geest geven… Altijd een gemis en het roept herinneringen op. Totdat jezelf het loodje legt. Ofwel geniet van het leven en over de doden niets dan goed.

Sjoerd, (URL) - 30-01-’18 21:32
Renesmurf

Iedereen gaat, vroeg of laat. Altijd zonde als het je treft, en altijd naar. Het leven is zo leuk nog niet. Maar we maken er altijd maar weer wat van. Op een dag is het ook onze laatste, en hopelijk duurt dat nog lang. Maar ondertussen vallen mensen maar door, helaas.

Renesmurf, (URL) - 30-01-’18 22:51
Janny

Wat een leuke foto van Piet

Janny, - 30-01-’18 23:52
ria

Ja vorig jaar gemaakt op het feestje va Freek en Petra. Ik stuur hem morgen wel.

ria, (URL) - 30-01-’18 23:56
Wieneke

Jeetje, Ria, dan was je leven wel heel anders gelopen en was je nu weduwe geweest. Het geeft wel stof tot nadenken. Maar het gaat zoals het gaat, he? ;-)

Wieneke, (URL) - 31-01-’18 10:31
Jan K. alias Afanja

Ja, zo gaat dat … naar mate je ouder wordt vallen er steeds meer mensen weg die je kent of hebt gekend.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 31-01-’18 12:51
hanscke

Heb je wel eens gefantaseerd over hoe het leven dan zou zijn gegaan als je met deze man je verdere leven had gedeeld? Zou het leven echt anders zijn verlopen?

hanscke, (URL) - 03-02-’18 12:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.