lbs...

Er stond een stevige noordooster vandaag, dat was vooral vanmorgen erg fris, maar we volbrachten het zonder problemen.

Vanmiddag was het een stuk beter te doen, wel warm aankleden natuurlijk. De boeren hebben de kriebels nadat ze weken misschien wel maanden niets konden doen vanwege de natiigheid en dat droogt nu lekker op met die vorst natuurlijk, ze ploegen vrolijk voort.

Vanmorgen kwamen mijn bestelde tekenblocs. Ik dacht eerst dat de tekeningen die ik verstuurd had terugkwamen, zelfde formaat pakje natuurlijk maar daar had ik toch echt geen afzender op achter gelaten.

Nu blijkt dat ik toch nog niet goed gekeken heb, ok de maat klopt, de grammen kloppen, maar de lbs....? Daar had ik niet op gelet, weet ik veel van lbs, nooit van gehoord! Als ik het zo voel en bekijk is 110.5lb iets gladder. Ik ben benieuwd, heb het nog niet geprobeerd, dat ga ik straks eens doen.

Ria Zaterdag 24 Februari 2018 at 6:20 pm | | Standaard

zeven reacties

Renesmurf

tja, zo kom je nog eens ergens achter. Ik zou wel altijd en overal de afzender opzetten, ik vind dat dat zo hoort.

Renesmurf, (URL) - 24-02-’18 21:14
Margo

180 gram is 0,40 pond volgens Google, en dat is het altijd. Dus waarom op jouw tekenblokken verschillende gewichten staan?

Margo, (URL) - 24-02-’18 21:29
ria

Margo je hebt ook papier van 125 of 100 gr/m2 dan is het dunner. dat lbs heeft met de korrel te maken, ik ben het nu aan het proberen, het is gladder, ik ben er nog niet zo kapot van.

ria, (URL) - 24-02-’18 23:05
Sjoerd

Ik kan me voorstellen dat iets grover het gekleurde beter vast houdt

Sjoerd, (URL) - 25-02-’18 09:39
Jan K. alias Afanja

Ja, je hebt papier in vele soorten en maten, dat is een wereld op zichzelf.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 25-02-’18 17:01
Margo

Lbs is toch gewoon de Engelse gewichtsmaat? Dat staat toch achter de grammen? Heeft toch niets met de korrel te maken? De korrel, of grofheid van het papier staat er anders op vermeld, bv velum, is nogal glad. Ik ga morgen al mijn papiersoorten bekijken.

Margo, (URL) - 25-02-’18 23:13
ria

Ik heb geen idee Margo, heb ook al gegoogeld maar daar word ik ook niets wijzer van. Het is wel zo dat het papier dat ik nu heb iets gladder en witter is, verder maakt het niets uit.

ria, (URL) - 25-02-’18 23:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.