Overzichtelijk

Er viel iets op te halen op de Elkerzeeseweg, dus ik belde eens aan en keek vanachter het hek eens naar al die hondjes die daar fijn van de zon aan het genieten waren, waaks waren ze nog helemaal niet, weten zij veel dat ze heel die grote tuin moeten bewaken, dat komt nog wel. Dat het er zoals vandaag heerlijk toeven is dat weet ik ook, maar nee, als ik al die mensen ook hier met grote snoeischaren een takkenzooi zie veroorzaken, dan moet ik er echt niet meer aan denken.

Het is mooi geweest en zo fijn ook dat alles weer bij elkaar komt. Eindelijk begint de rust een beetje tot ons door te dringen. Voordat we er aan begonnen zei iemand tegen me, 'doe het niet, het sloopt je'. Maar ja eigenwijs en per se hier willen wonen, nog steeds niet wetend hoe moeilijk de gemeente zou gaan doen, als we dat allemaal van tevoren geweten hadden... Ik denk het wel hoor, het mocht ook van de bank dus ja, 'we doen het gewoon en zien wel', zo hebben we wel vaker stappen gezet, maar dat het geen makkelijke jaren waren is zeker.

Joop is vandaag voorzichtig begonnen met opruimen van laadjes en schuifjes en dan daarna de garagekast, want er is nog zoveel dat weg kan, hij is uitgeklust, maar niet uitgeblust. Volop aan de wandel weer. Alles wordt weer wat overzichtelijker.

Ria Woensdag 14 Maart 2018 at 6:30 pm | | Standaard

zes reacties

marlies

Zelfs ík voel op afstand af en toe de opluchting nu alles eindelijk zijn gangetje kan gaan gaan. Het was fijn toeven bij jullie in Scharendijke maar poeh hé, nu, daar in Zonnemaire valt er wel het een en ander van je schouders denk ik. Daar kunnen jullie als het meezit nog jaren vooruit. Zonder woonstress. FIJN

marlies, - 14-03-’18 21:26
Els

Gelukkig voor jullie. Nu lekker genieten enne….Scharendijke en Salud zijn niet zo ver.

Els, - 14-03-’18 21:28
ria

Dat is waar Els maar ze kunnen hier ook heerlijk koken en daarvoor hoeven we dan niet in de auto te stappen. Kom gerust eens langs als je in de buurt bent hoor.

ria, (URL) - 14-03-’18 21:39
Wieneke

Jullie hebben gewoon het juiste besluit genomen. Alles is uiteindelijk toch op de pootjes terecht gekomen en het leven is voor jullie nu een stuk overzichtelijker en gemakkelijker. Dat is veel waard voor de ouder wordende mens. :-)

Wieneke, (URL) - 15-03-’18 09:22
Jan K. alias Afanja

Wat een mooie foto van die twee scholeksters. Altijd mooi om ze weer te zien met hun rode kraaloogjes.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 15-03-’18 12:24
ria

Ja leuk hè, niet echt heel scherp maar hij kon er mee door vond ik, mijn grens ligt iets lager dan die van jou.

ria, (URL) - 15-03-’18 18:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.