Helder

Heerlijk weer vandaag. Ik heb de ramen gezeemd, zo klaar hier! 

Het was fijn wandelen in de zon. Ik had mijn sandalen al aan gedaan, maar dat vond Joop toch wel een beetje gek, dus toen heb ik mijn sokken en schoenen maar weer opgezocht. Dat was ook wel beter achteraf, maar ja ik ben het wel een beetje zat dat gedoe met die sokken en zooltjes die nu steeds in andere schoenen zitten omdat bontlaarzen ook best al warm zijn.

Ik liep bij de Borrenbroodsedijk en vroeg me af waar die naam eigenlijk vandaan komt. Na wat gezoek zag ik het eindelijk, een polder, hoe kan het ook anders hier.

De Staten van Holland besloten niet nog langer geld te investeren in haar afgelegen enclave in Zeeland. Pas aan het einde van 1684, Bommenede was dat moment nog niet onbewoond, verlieten de laatste bewoners ( ongeveer 19 gezinnen) het stadje. Dit betekende het einde van het havenplaatsje. In 1687 werd Bommenede en de omliggende polders (Nieuw-Nataars, Nieuw-Bommenede, Kijkuit en Borrenbrood)  als afgedankt, overgedragen aan de provincie Zeeland.

Bommenede Kijkuit en Borrenbrood zijn nu bekend, Nataars ben ik nog nergens tegengekomen, rare naam ook, daar noem je je camping niet zo snel naar.

Inmiddels is nummer 17 ook klaar.

Ria Donderdag 29 Maart 2018 at 7:34 pm | | Standaard

zes reacties

Sjoerd

Ik dacht al aan een borrel, helemaal verkeerd, maar het zal wel de wens geweest zijn.

Sjoerd, (URL) - 29-03-’18 20:55
Jeanne

Wat een heldere frisheid allemaal in tegenstelling tot gisteren! Heerlijk hè?

Jeanne, (URL) - 29-03-’18 21:23
Jan K. alias Afanja

Sandalen … brrr … een jaar geleden was het op deze dag ruim 19 graden en een dag later was het zelfs bijna 22 graden.
Van achter de ramen lijkt het best lekker weer, maar eenmaal buiten merk dat het toch meer mooi dan lekker is. En dat was ondanks die heldere lucht op de borrenbroodsedijk niet veel anders.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 30-03-’18 16:42
marlies

nataars, in die tijd was dat waarschijnlijk nog tamelijk normaal ;-))

marlies, - 30-03-’18 20:42
marlies

nummer 17 vraagt zich ook af waar al die namen vandaan komen.

marlies, - 30-03-’18 20:44
ria

:-D :-D

ria, (URL) - 30-03-’18 21:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.