Hier en daar

Joop ging vandaag met de bus van Chitwan naar Pokhara een reis waar normaal gesproken een uur of vijf over wordt gedaan, maar vandaag een uur of tien. Een hele zit. Je krijgt dan een fles water en er wordt regelmatig gestopt nauurlijk want dat water moet er ook weer uit. Joop kennende had hij niets te eten geen idee of er onderweg iets was, dat komt nog.

Nu weer in Pokhara. Eerst twee nachten bij Hari in Raniban Arcade waarvan hij de eigenaar is en daarna nog twee nachten bij Humraj in Pokhara lodge. Humraj de vader van Rabin en Rita is daar in dienst.

De bloem die daar staat is echt, ik vroeg om een stekje. Blijkt het een gewone, wel wat uit de kluiten gewassen Kerstroos te zijn. 'We call it (Lalupate ) flower , that means red leaf flower' zei Hari, die hoeft Joop niet mee te brengen natuurlijk.

Ik was druk in huis en tuun. Zo klein, maar daar kan je toch nog aardig zoet mee zijn hoor. Even naar de Praxis voor spijkers kwam ik dit mooie gele veld tegen.  Niet gewandeld, veel te warm en Didi is ook niet lekker, het is ook weer grasvretenendaarnakotsentijd. Misschien zo nog even zwemmen al is dat misschien ook niet zo goed nu...

Ria Maandag 07 Mei 2018 at 5:11 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

vier reacties

Sjoerd

somsishetgewoonnergenstijdvoor…

Sjoerd, (URL) - 07-05-’18 22:17
Jan K. alias Afanja

Weilanden en velden vol boterbloemen en paardenbloemen, ik vind ze prachtig momenteel.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 07-05-’18 22:26
Renesmurf

ja, het is daar een heel andere wereld dan hier, en toch vind ik het hier fijner.

Renesmurf, (URL) - 07-05-’18 23:14
John

Een uit de kluiten gegroeide kerstroos… Een beetje uit de kluiten gegroeid? Dat is behoorlijk :D

John, (URL) - 08-05-’18 07:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.