Stof en leer

Leuk hè, er was al veel meer maar dat groeide op het padje en dat was niet zo naar Joop zijn zin, dus voordat de spuit eraan te pas kwam heb ik het zelf maar een beetje weggehaald. 

Nieuwe sandalen aangeschaft vandaag. Dezelfde als ik had, maar dan van (kunst)stof en niet van leer want dat werd hartstikke lelijk, gelukkig waren de zolen nu ook versleten. Ik kocht er ook nog een pet bij, want die hitte op mijn hoofd vind ik echt niet prettig eens kijken of ik er ook toe kom hem op te zetten, ik zie mezelf al snel lopen met iets.

De bijenorchis die ik twee jaar geleden al zag is er ook nog steeds. Het zou leuk zijn als er nog eens een paar bijkwamen, maar voordat er zaad is wordt er meestal alweer gemaaid. Erg zonde, het zou zoveel mooier kunnen zijn overal. Ze zouden beschermd moeten worden.

Didi vindt het prima als ik af en toe even wat foto's maak, zij geniet dan ondertussen van het gras, want dat we niet meer in het gras mogen liggen omdat er misschien wel teken zijn is natuurlijk onzin, dan zou je helemaal nooit meer iets kunnen doen.

Stof en leer, ik dacht hoe was het ook weer!

Zakdoekje leggen,

Niemand zeggen,

Ik heb de hele nacht gewaakt.

Twee paar schoenen heb ik afgemaakt:

Eén van stof en één van leer,

Hier leg ik mijn zakdoekje neer.

Ria Vrijdag 01 Juni 2018 at 7:04 pm | | Standaard

vier reacties

Irene

De versie die ik ken:
Zakdoekje leggen,
Niemand zeggen,
Kukeleku zo kraait mijn haan.
Ik heb twee paar schoentjes aan
Eén van stof en één van leer,
Hier leg ik mijn zakdoekje neer.

Daar zat je op te wachten, toch? Ik zeg niet dat deze logischer is hè maar dit zongen wij als kind. Doe ik nog weleens als ik niet kan slapen, maar dan zachtjes. Erg rustgevend ;-)

Irene, (URL) - 01-06-’18 20:52
ria

Ja, hahaha, die versie stond er ook bij, er zijn er verschillende.

ria, (URL) - 01-06-’18 21:52
John

Ik vind dat constante maaien wat ze doen een doorn in het oog. Al die bloemen zijn voor de bijen en ander vliegspul zo belangrijk.

John, (URL) - 02-06-’18 08:36
Jan K. alias Afanja

Wat een jaloersmakend mooie foto’s van die bijenorchis. Die zou ik ook nog wel eens ergens willen aantreffen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 02-06-’18 14:31
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.