Droom

Gisteren hadden Janny en ik het er nog over, zij droomt vaak en duidelijk en weet ze dan ook nog wel na te vertellen. Mijn zus is een moordlustig type. 

Ik droom niet zo heel vaak, maar 'toevallig' had ik hem afgelopen nacht weer, mijn om de paar maanden terugkerende angstdroom. Ik sta dan met een paar schoteltjes in mijn handen voor een gesloten deur. Ik weet dat er achter die deur iets engs is, iets waarvoor ik bang ben maar ik moèt er door. Uiteindelijk doe ik de deur open en gooi al gillend als een gek met mijn schoteltjes naar dat 'engs' waarvan ik nog steeds niet weet wat het is. Gillen lukt eerst niet, tot het eindelijk wel lukt en Joop ook wakker is.

En dat is het dan. Geen lang verhaal, alleen een deur, een paar schoteltjes en een hoop angst.

Wat dromen jullie zoal?

Ria Woensdag 13 Juni 2018 at 8:39 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

negen reacties

Thérèse

Dat heb je heel goed verwoord, Ria. Doodeng klinkt het. Wat akelig is dat.

IK zelf droom meestal dingen waarvan ik later weet waar het vandaan kwam, waarom ik zo droomde. Soms droom ik ook eng, want ik ga dan heel af en toe ook gillen, maar het is steeds iets anders.

Thérèse, (URL) - 13-06-’18 22:20
Wieneke

Ik droom nooit eng, maar wel altijd over dingen die gewoon neerkomen op het verlies van controle. Bijvoorbeeld een kamer vol mensen. Die moeten eten en drinken en dan heb ik veel te weinig in huis of de koelkast heeft het begeven. Ik ga er echt niet van gillen, maar ik voel me wel doodongelukkig.

Wieneke, (URL) - 13-06-’18 23:00
Renesmurf

Ik herinner nooit mijn dromen. Gelukkig maar. Ik vind het niks.

Renesmurf, (URL) - 13-06-’18 23:31
Sjoerd

Ik zal best wel dromen, maar weet me nooit een droom te herinneren…

Sjoerd, (URL) - 14-06-’18 06:35
John

Ik kan mijn dromen heel vaak niet herinneren. En als ik ze herinner ban ik ze ook snel weer vergeten.

John, (URL) - 14-06-’18 08:19
ria

@wieneke. Die heb ik ook weleens :-)

ria, (URL) - 14-06-’18 08:30
Jan K. alias Afanja

Hoewel ik heel af en toe ook wel eens wakker schijn te schrikken in mijn slaap, herinner ik me mijn dromen gek genoeg vrijwel nooit.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 14-06-’18 10:35
Margo

Ik vergeet ook restaurant mijn dromen. Maar afgelopen nacht droomde ik voor mijn gevoel de hele nacht. Ik kwam vanuit de VS en was op station Amsterdam zoekend naar een bus/trein naar Rotterdam. Een hoop gezoek en gevraag en dwars door een druk gebouw om de andere perrons te bereiken. In Rotterdam moest ik weer op zoek naar Zaandam (?) en weer een hoop gezoek. Uiteindelijk bleken we met meer mensen te zijn en met een vrouw liep ik te zoeken. Tot die vrouw ook spoorloos was. Voer voor psychologen. En volgens mij heb ik al eens iets soortgelijks gedroomd.
Echte angstdromen heb ik gelukkig al lang niet gehad. J. voert ‘s na hts hele gevechten waar ik dan weer wakker (of het slachtoffer) van wordt! ;-D

Margo, (URL) - 15-06-’18 16:43
Margo

Restaurant = meestal …

Margo, (URL) - 15-06-’18 16:44
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.