Op deze dag

De foto is van gisteren, maar het weer was wel ongeveer hetzelfde, ik liep daar ook niet vandaag.

Ik heb besloten om maandagochtend maar als poetsochtend te houden, gewoon lekker alles stof en tandpastavrij... voor de hele week. Planten die dat nodig hebben krijgen te drinken en dan tussendoor nog even met de veegdoek voor het hondenhaar en de rest waar we mee gemorst hebben en dan af en toe eens iets extra zoals de badkamer of de ramen. Ik zeg met opzet ochtend, want je bent hier snel rond hoor, heerlijk!

Of zei ik dat al eens eerder en was het toen vrijdag, dat zou best kunnen in zulke dingen ben ik niet erg vasthoudend al probeer ik het nu wel, want dat betekent dat de rest van de week open ligt voor leuke andere dingen, behalve koken natuurlijk dat moet elke dag en af en toe eens een wasje en boodschappen dat lukt ook niet één keer in de week, maar goed zo één werkochtend scheelt al een hoop.

Vandaag werd Freek tachtig, tegenwoordig heet dat 'op leeftijd', voor 'op hoge leeftijd' moet je toch minstens negentig zijn en hoog bejaard begint zo omstreeks je vijfennegentigste denk ik. We hebben er vorige week samen al op geproost.

Het is ook op deze dag dat Joop zijn vader overleed, nu al 39 jaar geleden in 1979 op 62 jarige leeftijd, Joop is nu dus al 10 jaar ouder dan zijn vader ooit geworden is.

De foto is van 1969 tien jaar voor zijn overlijden, hij zit daar in de tuin bij het zomerhuis dat ze in die tijd hadden op Scharendijke. Toch een beetje vaderdag, ze zijn er gewoon altijd ook al zijn ze er niet meer, die vaders.

Ria Maandag 18 Juni 2018 at 5:56 pm | | Standaard

vier reacties

Renesmurf

Zolang mensen herinnerd worden blijven ze voortbestaan. En dat is best een hele tijd, en daarna vergeten worden is niet erg.

Renesmurf, (URL) - 18-06-’18 21:29
John

Dat stoffen is wel iets wat telkens terug blijft komen ja. Hinderlijk eigenlijk. Wat smurf zegt is wel zo ja.

John, (URL) - 19-06-’18 07:35
Sjoerd

Het is een noodzakelijk kwaad het huishouden, koken doe ik echter met plezier.

Sjoerd, (URL) - 19-06-’18 12:03
Jan K. alias Afanja

Ook hier heeft bewolking het voor het zeggen de laatste dagen, maar ook dat kan af en toe best aardige plaatjes opleveren.
Mijn opa is 64 geworden, mijn vader werd 65, dus ik streef eerst maar eens naar de 66, dan zien we dan wel eens verder … ;-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 19-06-’18 12:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.