Droomzomer

Het is natuurlijk wel erg droog en een buitje zou fijn zijn, maar ik zie nog nergens droogtescheuren hoor, die klei is nog nat zat. De natuur gaat gewoon ook zonder buitje. Dat groeit en rijpt allemaal dat het een lieve lust is en over een paar weken is het alweer zover...

Het is heerlijk! Eindelijk zomer zoals zomer hoort te zijn vind ik, want droomzomers met 's nachts een regenbuitje  komen maar zelden voor natuurlijk en er is ook wel erg veel wind, maar mij hoor je niet zeuren hoor, dit hou ik met gemak vol tot mijn trui klaar is en die heb ik vandaag weer uit getrokken want hij werd veel te groot, dus dat duurt nog wel even. Dat komt ervan als je nu eens een keer geen proeflapje breit.

Ria Dinsdag 03 Juli 2018 at 8:33 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

elf reacties

Ellen

Dag Ria, ik volg je blog al een aantal jaren. Altijd leuk om te lezen. Ben van hetzelfde bouwjaar samen met mijn tweelingzus. Ik woon zelf in Garderen, geboren en getogen daar. Maar hier midden op de Veluwe is het echt gortdroog, de zandgrond hier is poeder. Heel veel vaste planten leggen het loodje. Ook wel genieten van de zon met een lekker windje maar regen is echt hard nodig. De boeren mogen niet sproeien met water uit rivieren,sloten en plassen. Ook de waterdruk is heel laag, zelfs buiten de spitsuren van douchen, wassen,etc. Ik sproei dus niet mijn tuin, geef alleen de hortensia water en de vogeldrink bakken. Had al geen bakken gevuld met kamerplanten vanwege de droogte.

Ellen, - 03-07-’18 23:11
Jeanne

Ik teken voor zo’n zomer elk jaar, heerlijk . Het is hier dan ook niet tè warm,met dat windje steeds en ‘s nachts koelt het af. Ja droog is het wel, maar je kunt niet alles hebben.

Jeanne, (URL) - 03-07-’18 23:17
Ellen

Kamerplanten, moet natuurlijk zijn kamerplanten.

Ellen, - 03-07-’18 23:20
Ellen

Lijkt wel of ik een zonnesteek heb opgelopen. Maar ik type echt zomer planten.

Ellen, - 03-07-’18 23:23
ria

Wat leuk dat je meeleest Ellen, maar waarom zo lang gewacht met reageren!?

Ja natuurlijk is het veel te droog, van maatregelen heb ik eigenlijk nog niets gehoord hier. De potten die ik heb geef ik twee keer per dag water, sproeien doe ik niets.

Ik heb eerst eens gekeken waar Garderen ligt en dat is vlak bij Nijkerk waar Silvia woont, misschien ben je zo ook wel bij mij terecht gekomen….

ria, (URL) - 03-07-’18 23:26
ria

@Ellen: Lol, ja die telefoons verbeteren er maar een eind op los :-D

ria, (URL) - 03-07-’18 23:28
Thérèse

Hier is het ook goed te doen. Wij hebben hier ook kleigrond en niet zo warm, ook een windje waar we soms zo op mopperen maar nu niet en ‘s nachts koelt het af,
Ik vind het ook heerlijk weer, maar ik kan mij voorstellen dat het elders niet zo leuk is, vooral voor de boeren. Nou, brei maar verder, Ria.

Thérèse, (URL) - 04-07-’18 00:18
John

De lage luchtvochtigheid helpt mee aan hoe het aanvoelt. Hier zie ik genoeg droogtescheuren hoor maar het kan zoveel schelen waar je zit in Zeeland. De fruitboeren hier hebben iig wel een probleem, want ze klagen nu al over de opbrengst.

John, (URL) - 04-07-’18 08:13
Jan K. alias Afanja

Hier in het noorden is het de laatste dagen in ons tuintje zo rond de 23-25 graden en ‘s nachts koelt het heerlijk af. Over een week of drie, vier eens een buitje over de tuin, dan houd ik het deze zomer wel uit. ;-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 04-07-’18 14:28
Sjoerd

Hier is ook alles gortdroog, water krijgen allen de nieuwe planten, die hebben nog te weinig wortel om te overleven.

Sjoerd, (URL) - 04-07-’18 15:05
Hanscke

Het is inderdaad een droomzomer. Soms heb ik het gevoel dat we al bijna aan het eind zijn, maar de echte zomer is nog maar net begonnen. Wij verblijven een ruime week in Duitsland met de jongens en het lijkt wel of we in Italië zijn. We kunnen elke avond to bijna 12 uur buiten zitten. Ik werk nu op de tablet, maar ik weet niet hoe ik dan foto’s bij mijn blogje kan plaatsen.

Hanscke, - 04-07-’18 21:19
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.