Fratsen

Ik zat vanmorgen met nog een paar dorpsgenootjes op een workshop 'vogelverschrikkermaken'. We hadden geen idee hoelang en hoebreed maar zo'n verschrikker is niet zomaar gemaakt blijkbaar en omdat we niet zoveel tijd hadden, ik kreeg visite en de buurvrouw had ook andere plannen losten we het op door alleen één verschrikker in elkaar te zetten en de rest doen we thuis, ook het hoofd waar ik me nog het meest op verheug want met papiermache heb ik nog nooit iets gemaakt, het is er gewoon nog nooit van gekomen.

De molenaar moest eerst alle latjes nog maken want we waren wat laat met aanmelden, dus ja. 

Kortom, we hebben nu een frame waar nog een hoofd op moet en dat nog aangekleed moet worden voor 28 juli dat moet lukken.

Daarna kwamen Janny en Freek die inmiddels al een rondje Westenschouwen hadden gefietst, wij zijn een erg sportieve familie.

Janny haar knotje is er inmiddels weer af, dit staat haar veel leuker gewoon.

Ze is inmiddels wel weer erg jaloers op mijn prachtige bos met haar. Laten we het er maar op houden dat zij de dikte heeft en ik den lengte (van haar dus hè).

Ria Zaterdag 07 Juli 2018 at 5:53 pm | | Standaard

zes reacties

Thérèse

IK ben heel benieuwd naar het eindresultaat van de vogelverschrikker. Ik had ooit eens het plan opgevat om allerlei kunstenaars uit te nodigen om artistieke vogelverschrikkers te maken en zodoende een groot gedeelte van West Friesland zo mooi te maken én ja, de vogels weg te jagen. Het is er alleen nooit van gekomen.

Thérèse, (URL) - 08-07-’18 00:58
Sjoerd

Waarom zou je een vogelverschrikker maken…

Sjoerd, (URL) - 08-07-’18 07:36
John

Ben je de vogeltjes in je tuin beu Ria? Ik heb trouwens wat zaad bolletjes van de witjes geknipt Ik laat ze even drogen en stuur ze dan op. Stuur me je adres even.

John, (URL) - 08-07-’18 08:44
Jan K. alias Afanja

Hè, wat jammer dat je het mooiste en lekkerste deel – kliederen met papaiermaché – hebt gemist. Laat je Joop wel even wat foto’s maken als je daar later alsnog mee bezig gaat … ;-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 08-07-’18 12:18
Margo

:-D

Margo, (URL) - 08-07-’18 18:55
Wieneke

Maar vogeltjes zijn toch juist leuk? Hoezo een vogelverschrikker?

Wieneke, (URL) - 08-07-’18 19:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.