Groen

Kijk, dit heet nu groenbemesting. Geel paars of wit, maar vooral niet groen natuurlijk. Het lijk wel zomer in de polder. De boeren rijden af en aan want de aardappelen moeten er nu uit blijkbaar. Het is er ook weer voor natuurlijk, eindelijk eens een keer geen grote blubberpoel, maar droog en nu weer te kleine aardappels? Ik koop ze bij een boer hier in de buurt, maar dat zijn mooie aardappelen, die joekels hoef ik toch niet.

De bloembakken op de stoep kregen een grote beurt vandaag, wat dingen eruit, nieuwe aarde erbij, paar dingen verplant, het is nog niet goed, maar nu toch weer wat netter. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen Suzanne helemaal te rooien, ik heb haar wel flink gekortwiekt. Foto komt nog wel een keer.

Na mijn middagwandelingetje dronken we een biertje op het terras van de Smisse. Er was een opa die zijn verjaardag vierde met familie, best gezellig. Op een gegeven moment kreeg ik door van de familie dat opa mij herkende, dus ik informeerde eens, maar blijkbaar had opa tegenwoordig veel bekenden.

Weer terug op mijn plek bedacht ik toch dat het misschien niet eens zo gek was, mijn zus en ik lijken veel op elkaar en ik wist dat ze ooit bekenden hadden met dezelfde naam. Dus toen we weggingen informeerde ik nog eens of ze mijn zwager kenden en jawel.... 

Dus ook al is iemand ziek, vergeetachtig, of denk je zelf ojee hij ziet weer een bekende, dan kan dat best ook eens waar zijn. Kinderen weten ook niet altijd met wie pa of moe contact had, het wordt dan maar al te vaak op de ziekte afgeschoven.

Ria Zaterdag 13 Oktober 2018 at 6:43 pm | | Standaard

acht reacties

Thérèse

En misschien ben jij wel ietwat beroemd daar. Dat zou ook kunnen.
Wat zijn die mooie blauwe bloemen?

Thérèse, (URL) - 13-10-’18 21:45
Sjoerd

Tjsa, wie weet hoe de tamtam door Zeeland gaat…

Sjoerd, (URL) - 13-10-’18 22:22
ria

https://www.google.nl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://nl.wikipedia.org/wiki/Phacelia_(soort)&ved=2ahUKEwiQteCnn4TeAhVQhRoKHVDSBWkQFjASegQIBBAB&usg=AOvVaw3AL0v_QM5j8AOLH_NSAQ7g

ria, (URL) - 13-10-’18 22:25
ria

Oh die doet het niet. Het is phacelia therese

ria, (URL) - 13-10-’18 22:26
hanscke

na die prachtige zomer ook nog eens een uitzonderlijk mooie Indian Summer, want nazomer kan ik het niet noemen. Het is toch echt herfst met heel erg mooi weer. Zal straks wennen worden als het echt nat en koud gaat worden.

hanscke, (URL) - 14-10-’18 14:31
Jan K. alias Afanja

De boeren hoor je op dit moment niet echt klagen, geloof ik. De akkerbouwers kunnen goed op het land met hun zware voertuigen met dit weer. En de veehouders halen nog een extra snee gras van het land, ter compensatie van de snee die ze tijdens de droogte hebben gemist. En de wijnboeren juichen helemaal.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 14-10-’18 15:03
Thérèse

Dank je wel, Ria. Ik zoek het op.

Thérèse, (URL) - 14-10-’18 23:39
John

Ik ken zoveel mensen of zovelen kennen mij dat ik vast wel ergens herkend word.

John, (URL) - 15-10-’18 08:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.