Het is groen en...

Met een beetje geluk bloeien de narcissen met kerst, dat zou leuk zijn! Ze floepen met de regen opeens de grond uit. Ik heb ze vorige week pas geplant. Of misschien zijn dit wel druifjes, ik weet het niet meer.

Het was weer bal afgelopen nacht. Joop had weer die koliekachtige pijn 'op zijn borst' zegt hij dan maar we beginnen nu toch te denken dat het de maag o.i.d. is. Vorige keer zakte het snel en is hij de volgende morgen naar de dokter gegaan.

Terwijl ik 112 aan de lijn had zakte het wat weg en ik zei dat het toch misschien niet nodig was, maar ja dat draaien ze dan toch niet terug. Het hele ritueel weer en om half drie reden ze weg en ging ik maar weer terug naar bed met een hartslag van heb ik jou daar, dan kom je heus niet meer inslaap en ik had ook daarvoor nog geen oog dichtgedaan.

In het ziekenhuis nemen ze dan bloed af en kijken of er bezinksel is, dat is niet goed, maar dat was er niet. Nog een keer controleren en om tien uur mocht hij weer naar huis. Met de boodschap dat hij naar de maag- darm- leverspecialist moet, dat kan er dan mooi nog wel bij als hij komende week voor zijn voet de volgende stappen gaat ondernemen.

Toen ik bij het ziekenhuis aankwam moet je door zo'n poortje, ik zag een afbeelding van een hand bij een knop en ik drukte, er gebeurde niets en ik drukte nog eens, er was ook een gleuf voor een card, maar die had ik niet, ik gaf het op en ging achteruit (gelukkig zijn er meer poortjes zodat ik de boel niet al teveel blokkeerde), niemand kwam ook even kijken waarom het niet ging. Ik maakte een rondje en vroeg het aan iemand die daar liep. "Meneer hoe kom ik op het parkeerterrein?"  "Daar bij de slagbomen en dan op de 'groene knop' drukken.... " zei hij. Tja op zo'n dorp blijf je toch een beetje achterlijk. Het was ook echt niet de eerste keer dat ik daar kwam, maar eenmaal weer voor de slagboom zag ik hem gelijk! Ik drukte, er kwam een kaartje en de boom ging omhoog... erg hè. Dat komt gewoon omdat ik niet geslapen had natuurlijk, ik zag ook bijna niets in het begin in de auto, mèt of zonder bril dat maakte niet uit.

Oh en nu ik het zo typ herinner ik me dat ik ook eens naar de oogspecialist moet, Janny haar oogdruk was te hoog, met kans op glaucoom zei ze, dat moest ik ook laten controleren want dat kan erfelijk zijn en je kan er blind van worden, toch maar eens doen misschien.

Maar we zijn weer heelhuids thuis en wachten op het vervolg, voorlopig is er nog niets aan de hand en straks moet Max weer trainen. Proost! Op het leven!

Ria Zaterdag 27 Oktober 2018 at 4:53 pm | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

Het zit niet echt mee met Joop de laatste tijd. Ik hoop dat ze snel achter de oorzaak zijn.

Sjoerd, (URL) - 27-10-’18 22:29
Margo

Wat een nare nacht! Zijn jullie een beetje bijgekomen?
Jan heeft glaucoom, moet je goed op letten hoor, druppelen, dan gaat de druk naar beneden. Of opereren. Maar dat vertelt de dokter wel.
Als die bolletjes straks maar niet bevriezen, was je niet te vroeg?

Margo, (URL) - 27-10-’18 23:28
ria

Ze zitten er pas in, misschien een week of twee. Joop is ook heel erg verkouden hij hoest zich een ongeluk. We hebben wel lekker geslapen gelukkig ;-)

ria, (URL) - 28-10-’18 10:25
Jan K. alias Afanja

Dat klinkt allemaal weer niet fijn, Ria. In elk geval fijn dat Joop weer thuis is en dat er in eerste instantie geen urgente zaken zijn gevonden. maar je bent er weer klaar mee samen, al die extra afspraken, wachttijden en onzekerheid. Sterkte maar weer eerst!

Jan K. alias Afanja, (URL) - 28-10-’18 13:57
hanscke

Dat was dus een heel gedoe. Ben jij ‘s nachts niet mee gegaan naar het ziekenhuis? Het is wel een beetje ziekenboeg daar bij jullie. Sterkte en ik hoop dat het van voorbijgaande aard is.

hanscke, (URL) - 29-10-’18 22:15
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.