Oogje zus en oogje zo

Vanmiddag een uitgebreid oogonderzoek laten doen bij 't Optiek in Zierikzee omdat mijn zus me gewaarschuwd had dat er kans op glaucoom was, dat kan erfelijk zijn. Gelukkig was er niets aan de hand. Alles netjes binnen de groene lijntjes, dat kon ik zelfs goed zien.

Dat tunneltje waar de bloedvaatjes doorheen gaan naar de hersens is een beetje aan de nauwe kant, maar dat is ook niets verontrustends, staar ook nog niet dat je zegt poeh poeh, dus heel fijn allemaal. 

Ik vond het er echt weer voor en ik kon gelijk terecht. De bril die ik heb is goed, alleen voor in de verte iets te sterk vandaar dat ik de neiging heb hem af te zetten als ik wandel. Eigenlijk is hij precies goed voor wat ik wil, want dat vertelde ik ook. De eerste tien meter en dan daarna zonder ook al zou dat volgens haar nog niet meevallen. Ik heb ook nog gepast maar deze heb ik nog niet zo lang en ik zag ook niets waarvan ik dacht, dat is hem! Dus we houden het even voor wat het is.

Wat een weer hè!

Ria Dinsdag 30 Oktober 2018 at 4:22 pm | | Standaard

zes reacties

Thérèse

Nou, dat is allemaal geruststellend, Ria.

Thérèse, (URL) - 30-10-’18 21:29
Sjoerd

Heerlijk al dat water, dat hadden we heel hard nodig hier

Sjoerd, (URL) - 30-10-’18 21:38
John

Ja het weer was prima voor een oogonderzoek. Ik las daar vandaag nog wat over. Je moet goed uitgerust zijn als je gaat.

John, (URL) - 30-10-’18 22:32
Renesmurf

Ja, ik zou pas gaan als er problemen komen, dus vooralsnog ben ik dus nog nooit gegaan.

Renesmurf, (URL) - 30-10-’18 22:43
hanscke

Ik heb wat twijfels bij de oogmetingen. Ik hoorde vandaag juist dat er nog al verschil kan zijn in metingen. De één meet dit en een andere opticien meet weer heel wat anders bij dezelfde persoon. Ze zullen hun best wel doen, maar ik heb nu weer een heel andere sterkte dan dat ik had. Het floepert op en neer van sterker naar zwakker bij Pearl en een bril later weer veel sterker om vervolgens weer een stuk in sterkte achteruit te gaan bij Specsavers de laatste keer en dat is iets wat ik niet helemaal begrijp

hanscke, (URL) - 30-10-’18 23:12
Jan K. alias Afanja

Gisteren was het hier herfstachtig, maar ook niet meer dan dat. Aan de 6,5 mm water die er gevallen is, heeft de natuur niets.
En vandaag leek het wel weer voorjaar. Zelfs nog even lekker in de zon kunnen zitten.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 31-10-’18 16:57
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.