de Mosse

Het was lekker zacht weertje vandaag. Vanmorgen miezerde het nog een beetje maar dat was al snel voorbij. Na mijn ochtendwandeling deed ik boodschappen in Scharendijke, daar is het plots ook een stuk rustiger voor zolang het duurt. Daarna nog even langs de vleesboerderij en ik kan weer zeker een week vooruit wat eten en drinken betreft. Raar eigenlijk, vroeger deed ik elke dag de winkel even aan.

Vanmiddag een rondje Schenkeldijk en bijna thuis maakte ik nog een paar foto's in de Zuidweg, weinig auto's te bekennen en mooie herfstkleuren.

Het huis hier vlakboven, was vroeger postkantoor dat weet ik nog goed en in het boek dat ik vrijdag kocht, bij een verhaaltje over bijnamen, kwam ook de beheerder van het toenmalige postkantoor voorbij. Ik heb de goede man geloof ik niet meer meegemaakt, al weet ik nog wel dat de telefoongesprekken moesten worden aangevraagd. Ik weet nog wel wie er na hem die functie overnam.

'De Mosse' was zijn bijnaam en hij luisterde weleens mee.

Het huis van de foto is een kopie van het huis van vroeger heb ik me laten vertellen. De eigenaar heeft het steen voor steen helemaal afgebroken en met dezelfde stenen opnieuw weer opgebouwd. (Als dat niet zo is wil ik dat graag weten)

Ria Maandag 12 November 2018 at 4:25 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

vier reacties

Thérèse

Hahaha, wat een schitterend verhaal Ria. Het lijkt mij ook erg verleidelijk om mee te luisteren. Valt nog mee dat hij zich niet met het gesprek bemoeid heeft.

Thérèse, (URL) - 12-11-’18 21:18
Jan K. alias Afanja

De herfsttinten zijn meer dan mooi dit jaar, vind ik.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 12-11-’18 22:21
John

En hier regende het tot in de middag. Wat een verschil. Mooi zo die bomen met die verkleurde bladeren. Het gaat snel opeens.

John, (URL) - 13-11-’18 10:07
Sjoerd

Een mooi verhaal, die moet toch leter een behoorlijke last op zijn schouder gevoeld hebben.

Sjoerd, (URL) - 13-11-’18 20:22
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.